Osnovne akademske studije

Osnovne akademske studije iz oblasti umetničke igre traju tri godine, odnosno šest semestara. Po zvršetku ovog nivoa studija stiče se zvanje Dramski i audiovizuelni umetnik – Umetnička igra (180 ESPB poena).

Studijski program čine obavezni i izborni predmeti. Na strukturu studija student može uticati izbornim predmetima i na taj način oblikovati svoj akademsko-stručni profil.

Obavezni predmeti osposobljavaju studente da savladaju klasične i savremene plesne metode: pružaju teorijsku podlogu studentima da upoznaju osnovne principe estetike i psihologije umetnosti i pružaju osnovna znanja iz oblasti klasične i savremene umetničke igre, koreografije i scenografije.

Pored umetničkih predmeta, studenti uče engleski i još jedan strani jezik po izboru kao i predmete vezane za marketing, organizaciju i menadžment u umetničkoj igri koji ih upućuju na način kako da u budućnosti sami mogu da pribavljaju finansijska sredstva, organizuju, i izvode scensko-izvođačke projekte.

Izborni predmeti osposobljavaju studente kako da se dodatno usavršavaju za oblast igre, koreografije ili pedagogije. Nastava se izvodi u skladu s najsavremenijim svetskim metodama i odvija po pravilima evropske komisije za proveru kvaliteta visokoškolskih programa što omogućava programu Instituta za umetničku igru da bude međunarodno priznat, odnosno da obezbedi dalju prohodnost svojim diplomcima.

This site is registered on wpml.org as a development site.