Akademski folklorni ansambl

Akademski folklorni ansambl Instituta za umetničku igru je osnovan u drugoj polovini novembra 2022. godine sa ciljem edukacije mladih zainteresovanih u ovom polju umetničke igre, popularizacije i promocije scenske narodne igre, muzike i pesama u našoj zemlji i inostranstvu.

Ideja je pokrenuta od strane studenata smera kako bi objedinili i prezentovali rad odseka, kao i potreba da se nove koreografske forme prikažu kroz učestale nastupe, koncerte i gostovanja.

Ansambl, orkestar i pevačka grupa tokom čitave godine primaju zainteresovane kandidate, učenike srednjih baletskih škola, članove kulturno umetničkih društava i pojedince – zaljubljenike u folklor, muziku i pesmu.

Zahvaljujući profesionalnom pristupu i radu rukovodilaca, mladi folklorni igrači imaju široki spektar mogućnosti da u okviru AFA IUI usavršavaju svoje igračke sposobnosti, prošire stečena znanja o tradicionalnim igrama Srbije i učestvuju u raznim projektima odseka, ansambla i Instituta.

Akademski folklorni ansambl vodi dipl. dramski i audio vizuelni umetnik, Boban Kostić, saradnik u nastavi na Institutu za umetničku igru.

Pevačku grupu „Đurđe“ vodi msr etnomuzikolog Maja Radivojević Rekreativnu grupu vodi dipl. dramski i audio vizuelni umetnik Nevena Antić.

Školu folklora vode dipl. dramski i audio vizuelni umetnik Tamara Ljesar, studenti i članovi izvođačkog ansambla Danica Kadović, Katarina Gajić i Nemanja Pavić.

akademskifolklorniansambliui@gmail.com

065 44 70 170

Foto: Lana Antonijević

This site is registered on wpml.org as a development site.