Seminari i konferencije

price-image

Prof. Aleksandar Ilić i Lidija Pavlović pedagog klasičnog baleta, održali su u decembru 2016. godine dvodnevni seminar Primena elemenata klasičnog baleta u različitim sportovima kao gostujući predavači na poziv HYPERLINK "http://www.fsfv.ni.ac.rs/" Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanje u Nišu.

price-image

Trodnevna RESEO konferencija Opersko, muzičko i plesno obrazovanje kroz prizmu visokoškolskog obrazovanja.održana je na Institutu za umetničku igru u aprilu 2017. godine, na kojoj su se predstavli najuticajniji pojedinci iz domena baleta i opere. RESEO je Evropska mreža nacionalnih opera i baleta iz 27 zemalja Evrope.

price-image

Na Institutu za umetničku igru u decembru 2017. godine, realizovan je trodnevni seminar koji je akreditovan u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, pod nazivom Unapređivanje nastave klasičnog baleta kroz upoređivanje dva sistema – rumunskog i srpskog sa osnovom na Vaganovoj tehnici. Realizatori seminara su bili: Calin Eugen Hantiu, baletski pedagog Instituta za umetničku igru i Nina Čolanović, nastavnik klasičnog baleta, Baletske škole „Lujo Davičo“.

price-image

Prva Međunarodna konferencija za baletnu i plesnu edukaciju održala se u novembru 2018. godine u Sarajevu u organizaciji Udruženja Tanzelarija u partnerstvu sa Institutom za umetničku igru, u Kino Meeting Point. Tema konferencije je Umrežavanje, znanja i vodstvo: Nova era u baletnoj i plesnoj edukaciji. Glavni predavači konferencije iz Srbije su bili prof. Dijana Milošević i prof. dr Vladimir Tomašević sa Instituta za umetničku igru.

price-image

U Institutu za umetničku igru, u februaru 2018. godine održan je dvonedeljni Winter Intensive Masterclass – klasičan balet, koji je vodio balet majstor Bahram M. Juldašev sa korepetitorkom Anom Spremić.Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvatao je vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, a namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred) i profesionalnim igračima.

price-image

U Institutu za umetničku igru u februaru 2018. godine, na odseku za Scensku narodnu igru i muziku, održan jetrodnevni, prvi Masterklas posvećen koreografiji narodne igre. Masterklas je vodio priznati scenski umetnik i profesor koreografije narodne igre, dr. Anton Andonov iz Bugarske, šef katedre za koreografiju na Plovdivskoj akademiji za tradicionalnu muziku i igru (AMTII).

price-image

U Sofiji (Bugarska) je u junu 2019. godine održana Međunarodna konferencija na temu Obrazovanja u oblasti umetničke igre i teatra u organizaciji Nacionalne Akademije za pozorišne i filmske umetnosti Kr. Sarafov u partnerstvu s ATOM Theatre, Balkan Dance Project platformom i Institutom za umetničku igru. Institut za umetničku igru predstavili su prof. dr Vladimir Tomašević i prof. Dijana Milošević govoreći o izazovima u obrazovanju umetničke igre u zemlji i regionu.

price-image

U Institutu za umetničku igru u Beogradu, u okviru odseka Scenska narodna igra i muzika, pokrenut je ciklus stručnih skupova pod nazivom Umrežavanje teorije i prakse, s ciljem da se konačno umreže dostignuća u teoriji i praksi na području tradicionalne narodne igre. Pozvane su ključne ličnosti koje iza sebe imaju višedecenijsko iskustvo u radu sa ansamblima narodnih igara, pedagogiji i scenskom stvaralaštvu. U 2019. godini su održana dva stručna skupa.

This site is registered on wpml.org as a development site.