Upis na osnovne akademske studije

Prijavi se
decan-img

Institut za umetničku igru raspisao je konkurs za upis studenata na prvu godinu akreditovanih osnovnih akademskih studija u trajanju od tri godine, odnosno šest semestara, iz oblasti umetničke igre za smerove: Savremena igra, Koreografija, Baletska pedagogija, Pedagogija savremene igre i Scenska narodna igra i muzika.

Nakon završenog ovog nivoa studija student stiče zvanje Dramski i audiovizuelni umetnik – Umetnička igra (180 ESPB poena).

Prijemni ispiti biće održani od 18. do 20. septembra 2023. godine, dok će se pripremna nastava i konsultacije realizovati od 11. do 15. septembra 2023. godine.

Prijemni ispit

Prijemni ispit se sastoji iz praktičnog dela, testa opšte kulture i poznavanja engleskog jezika.

Praktičan deo prijemnog ispita podrazumeva sledeće:

 • Ispit iz savremene igre podrazumeva pod, vežbe na centru i improvizacije (profesor zadaje improvizaciju);
 • Ispit iz koreografije podrazumeva koreografiju sa kratkim opisom do tri minuta (kandidat ne mora sam da izvodi koreografiju, može sam da izvodi, sam obezbeđuje muziku i sve što mu je potrebno za izvođenje koreografije);
 • Ispit iz baletske pedgogije podrazumeva obaveznu završenu srednju baletsku školu i exercises kod štapa, na sredini, allegro i exercises na prstima;
 • Ispit iz pedagogije savremene igre podrazumeva pod, vežbe na centru i improvizacije (profesor zadaje improvizaciju);
 • Ispit iz scenske narodne igrepodrazumeva praktičan prikaz određenog broja igara iz svih etnokoreoloških oblasti Srbije, obradu obrasca koraka u određenom broju taktova i pripremu koreografske minijature na određenu temu u trajanju od 2 do 3 minuta sa kraćim opisom.

IUI test opšte informisanosti 2020 – set A

Termini prijemnih ispita

 1. Prijemni za Baletsku pedagogiju 18.09. u 11.00h u sali Novom prostoru
 2. Prijemni za Savremenu igru i Pedagogiju savremene igre 19.09. u 11.00h sali Novom prostoru;
 3. Prijemni za Koreografiju 19.09. u 13.00h u sali u Novom prostoru;
 4. Prijemni za Scensku narodnu igru 20.09. u 16.00h u sali 307;
 5. Test opšte kulture 20.09. u 13.00h u kabinetu 329;
 6. Test engleskog jezika 20.09. u 12.00h u kabinetu 329.

Pre polaganja prijemnog ispita kandidat uplaćuje na račun fakulteta iznos od 2.000 dinara za troškove održavanja ispita.

Uplata se vrši na ž.r. Instituta broj: 265167031000009130; poziv na broj: JMBG kandidata; Svrha uplate: Troškovi prijemnog ispita.

Upis

Da bi se kandidat koji je položio prijemni ispit mogao upisati na Institut potrebno je da donese sledeća dokumenta:

Izvod iz matične knjige rođenih;

Svedočanstva sva četiri razreda srednje škole (original ili overena kopija);

Diploma završene srednje škole (original ili overena kopija);

2 fotografije dimenzija 3,5 x 4,5 cm;

Dokaz o izvršenoj uplati školarine.

Za polaganje prijemnog ispita se vrši uplata od 2.000 dinara.

Primer uplatnice:

Za sve dodatne informacije možete zakazati konsultacije svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 telefonom 011 41 40 421 ili institutzaumetnickuigru@gmail.com.

 

Studenti koji nisu građani Republike Srbije

Pored gorenavedenih uslova moraju dodatno da se sami postaraju za dobijanje viza radi boravka u Srbiji tokom studiranja. Institut nije garantor stranim studentima tokom njihovog boravka u Srbiji niti snosi bilo kakvu pravnu-finansijsku-moralnu odgovornost prema njima ili trećim licima vezanima za njihov boravak u Republici Srbiji. Sami studenti su odgovorni za pribavljanje relevantne dokumentacije i dokazivanja Konzularnom predstavništvu ili Ambasadi Republike Srbije radi dobijanja vize(a). Svi studenti koji polože prijemne ispite i steknu sve uslove za upis, mogu da dobiju relevantne potvrde koje će biti upućene nadležnim organima radi blagovremenog izdavanja njihovih viza.

 

Za sve dodatne informacije možete zakazati konsultacije svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 telefonom 011 41 40 421 ili institutzaumetnickuigru@gmail.com.

sign-up-image
preparatory-classes-image

Pripremna nastava

Institut za umetničku igru održaće pripremnu nastavu za polaganje prijemnih ispita za osnovne studije za odseke:  Savremena igra, Koreografija, Baletska pedagogija, Pedagogija savremene igre i Scenska narodna igra i muzika.

Pripremna nastava će se održavati od 11. do 15. septembra 2023. godine

Prijave se šalju na meil: teodora.zivkovic@iui.rs

 

Satnice za pripremnu nastavu će biti objavljene naknadno na sajtu fakulteta.

 

Pohađanje priprmne nastave za sve odseke iznosi 5.000,00 RSD.

Uplata se vrši na ž.r. Instituta broj: 265167031000009130; poziv na broj: JMBG kandidata. 

Svrha uplate: Troškovi pripremne nastave

Otvorena vrata

Institut za umetničku igru svakog petka organizuje Otvorena vrata, kada zainteresovani kandidati i njihovi roditelji mogu da posete naš Fakultet i da razgovaraju sa profesorima, asistentima i zaposlenima u studentskoj službi i dobiju sve potrebne informacije. Posete (individualne i grupne) se zakazuju putem e-mail adrese institutzaumetnickuigru@gmail.com

Školarina / Finansije

Celokupni troškovi studiranja na osnovnim studijama su najpristupačniji u Srbiji (školarina, svi udžbenici i naučno-nastavna sredstva, neograničen broj prijava ispita kao i overa semesetara) i iznose 2000 EUR  po godini studija (plaćanje po srednjem kursu NBS na dan uplate).

Ukoliko se kandidat opredeli za varijantu plaćanja u ratama, student je u obavezi da prilikom upisa uplati 40% školarine (dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate), a ostatak na osam jednakih mesečnih rata po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Pre polaganja prijemnog ispita kandidat uplaćuje na račun fakulteta iznos od 2.000 dinara za troškove održavanja ispita.

Uplata se vrši na ž.r. Instituta broj: 265167031000009130; poziv na broj: JMBG kandidata.

Prijavi se

Online prijava

  This site is registered on wpml.org as a development site.