Alumni

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je pružio pre svega iskustvo i konstantan rad sa mnogim koreografima i pedagozima koji su nam preneli neverovatno znanje. Prostor da se ja iskažem kao koreograf, prostor za rad, prilike za izvedbu, divne mentore koji bi skrenuli pažnju na sve stvari koje treba unaprediti. Radeći i učeći u porodičnoj atmosferi sam naučila kao treba ljudski i profesionalno da se postavimo u svakoj napetoj i teškoj situaciji, što je teško naučiti u ranoj fazi karijere. Završila sam smer koreografija i već sad mogu da stanem iza mnogih svojih koreografskih radova zahvaljujući Institutu za umetničku igru. Pohadjati Institut za umetničku igru nije samo pohadjati fakultet već je savršena prilika da radite na sebi, učite o umetnosti , primenite znanje, otvarate vidike i spremate se za surov umetnički svet koji nastupa posle završetka studija. Dakle najviše sam zahvalna na praksi koju retko dobijate na drugim mestima.

– Katarina Ilijašević

Generacija 2017/18.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

I have enrolled to The Institute Za Umetnicku Igru by November 2018 for Contemporary Artistic Dance Program, Master of Artistic Dance. Currently I am the manager of Aspire Sports Services, a Dubai Based company, Teacher and dance choreographer at Aspire Ballet Dubai, and Artistic director for the several productions of Aspire Ballet Dubai for The End of Year show.Also hosting yearly the Royal Academy of Dance examination for its own students.

As I am very motivated person ,love learning, when I decided to join The institute, I came with knowledge and experience which I got it through my pervious studies and business work, while my studies in the institute my knowledge and experience had been achieved through the researches of each subjects which was extremely relevant to the professional dance community surrounding me as well such as guiding my direction and my skills as Artistic director to help me to improve my end of year project, and it’s shows through the show in June 2019, Coppelia as I used all the topics and tools which I learnt through my studying in the Institute and put them together and show a great performance, following up with the professors feedback helped me to build a professional final project for my exam. It was a great pleasure for me to be a student of The Institute Za Umetnicku Igru.

-Heba Mostafa

2018. Master of Artistic Dance

alumni-item-img

Pre svega moram reći da sam neizmerno zahvalan na znanju, praksi, obrazovanju, vremenu, pažnji, projektima i lepim uspomenama koje mi je podario Institut za umetničku igru. Pored svih lekcija i znanja koje smo stekli uz fantastične i beskrajno inspirativne ljude koji su pre svega, što je danas neprocenjivo, dobri ljudi a zatim i vrhunski profesori, stekli smo i životnog iskustva i znanja. Raznolikost znanja koje Institut za umetničku igru pruža je veoma važan aspekt školovanja na institutu. Institut mi je pružio priliku ali i pomoć da se nesmetano razvijam kao umetnik u celosti.

Trenutno sam student druge godine master studija na odseku pedagogija umetničke igre i iskreno se nadam da moj završni master rad neće označiti kraj jednog nadrealnog putovanja i saradnje sa institutom za koji sam uveren da ima ogroman potencijal da napravi još veće stvari i postane prestižna umetnička akademija.

– Luka Stojković

Generacija 2017/18.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Tokom školovanja stekla sam mnogo znanja, iskustva, sjajnih prijatelja, poznanstava, lepih i nezaboravnih momenata, uz osećaj velike zahvalnosti što mi je studiranje omogućeno jer mi je pružena šansa da budem stipendista. Stalni sam član i solista Baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu.

-Ada Raspor

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo na Institutu za umetničku igru mi je bilo to što sam imala mogućnost da učim od različitih internacionalnih pedagoga i koregrafa. Što se tiče ličnih projekata, otvorili su se novi putevi razmišljanja za realizaciju radova zahvaljujući angažovanju i posvećenosti profesora.

Od projekata u kojima sam učestvovala na fakultetu izdvojila bih manifestaciju Proslave 80 godina postojanja Simfonijskog orkestra RTS u Sava Centru, izvođenje koreografije za Karminu Buranu.

Student sam Master Studija Umetnička igra; Radim kao saradnik u vrtiću za balet.

-Ana Bošković

Generacija 2016/17

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Tokom studiranja imala sam mogućnost upoznavanja sa različitim tehnikama i stilovima savremene igre stranih predavača. Takođe je značajno sticanje osnovnog obrazovanja umetničkih teorijskih predmeta iz oblasti istorije umetnosti, režije, koreografije, dramatugrije i drugih oblasti koje su usko vezane sa umetničkom igrom.

Javnim nastupima na zvaničnim festivalima omogućeno mi je da prikažem svoje radove, kroz koreografije, fotografiju, instalacije, performanse i video radove.

Najznačajniji utisak ostavio mi je nastup Carmina burana Karl Orf,2017.

kao i projekti Metamorfoze, Mara Sad, Car Edip i Triptih Bolero.

Student sam Master studija – IUI Transition Dance Company

-Alisa Oravec

Generacija 2016/17.

Odsek Savemena igra

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je omogućio nov način rada kroz rad sa inostranim profesorima, upoznavanje novih plesnih tehnika i praksi. Pomogao mi je da upoznam i otvorim vidike ka različitim sferama u umetnosti, kako u domenu razvijanja koregrafskih formi, tako i u domenu razvijanja sopstvenog potencijala.

Po završetku Instituta sam počela da radim kao profesor savremene igre i repertoara savremene igre u srednjoj baletskoj školi Lujo Davičo.
Istovremeno kao i performer za licencirane projekte Disney-a, Warner Bros-a, Nickelodeon-a .
Trenutno radim u luxury manadžmentu za nemačku kompaniju u Dubaiu.

– Andrea Simić

Generacija 2014/15.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut mi je pružio mogućnost saradnje sa svetskim koreografima i izvođačima kako savremenog tako i klasičnog baleta, ali pored toga i proširio način shvatanja i gledanja na Umetnost uopšte.

Tokom studija, omogućena mi je realizacija mnogih projekata, nagrađena su brojna izvođenja i dela u pozorištima kao i na takmičenjima.

Trenutno radim kao slobodni umetnik, koreograf, profesionalni baletski igrač i performer.

– Đurdjija Jelenković

Generacija 2015/16.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Školovanje na Institutu mi je omogućilo rad sa različitim predavačima te određenu vrstu samostalnosti da danas nastupam i stvaram kao slobodan umetnik na domaćoj i međunarodnoj sceni. Najveća dobit studiranja na ovakvom umetničkom fakultetu pored stečenog znanja jeste prijateljstvo i kolege koje ostaju večno.

Trenutno sam angažovan kao honorarni saradnik Pozorišta na Terazijama, Bitef Dance kompanije i član međunarodne platforme Balkan Dance Project.

-Branko Mitrović

Generacija 2014/15.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo za mene čine nezaboravni trenuci provedeni sa divnim kolegama, profesorima i gostujućim predavačima na Institutu za umetničku igru. Institut mi je omogućio da nastavim proces učenja, istraživanja i rada u oblasti umetničke igre.

Radim kao nastavnik savremene igre u srednjoj Baletskoj školi Lujo Davičo.

– Ivana Ljujić

Generacija 2014/15.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo koje mi je pruženo je otkrivanje drugačijih načina pristupa istraživanju i stvaranju umetničkih dela. Institut za Umetničku Igru mi je omogućio da ponovo otkrijem davno zaboravljenu kreativnost, da zavirim u dubine. Da upoznam sebe. Da se prihvatim. Da stvaram.

Radim kao samostalni umetnik. Trenutno sam u procesu istraživanja za novi plesni projekat.

– Jovana Ikonić

Generacija 2015/16

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Bilo je zadovoljstvo raditi sa svim imenima iz sveta savremene igre i utkati u svoj umetnički put jednu nit njihovog rada i stila. Svaki novi pedagog i svaki workshop je jedinstveno iskustvo iz koga sam uvek uzimala samo najbolje. Institut mi je pružio ne samo mogućnost da vežbam sa sjajnim igračima i pedagozima, već mogućnost za samopronalaženjem kroz druge fakultetske predmete koji nisu plesni i time naučim nesto novo i sebe izrazim na drugi način.

Brojni javni nastupi i časovi su bili nezaboravna iskustva i srećna sam što sam jedna od malobrojnih u Srbiji koja je dobila priliku za ovakvim obrazovanjem.

– Jelisaveta Vučenović

Generacija 2015/16

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut za umetnički igru omogućio mi je neprocenjivo iskutvo, rad, obrazovanje, projekte a pre svega prijatelje.Uspomene i znanje koje smo gradili sada nam pružaju slobodu da se otisnemo i stvaramo. Naučio nas je da budemo umetnici u celosti. Pružio nam je bezbroj lekcija ali pre svega onu najvažniju da verujemo i nikada ne odustajemo.

Trenutno sam student druge godine Master progama za koreografiju na Istitutu za umetničku igru. Na završnoj godini realizovaću celovečernju predstavu pod nazivom Velika Očekivanja.

– Katarina Stojković

Generacija 2015/16.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je omogućio dobru praksu, dragoceno iskustvo sa baletskim pedagozima i igračima izvan Srbije, dao samouverenost i puno lepih momenata u procesu rada.

Sada već treću godinu radim u srednjoj baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu kao nastavnik savremene igre na odseku za klasičan balet i kao pomoćnik direktora škole. Pored toga povremeno držim časove baleta maloj deci i scenski pokret u školi glume.

– Maja Golubović

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Institut mi je pokazao da imamo jako kvalitetne umetnike u našoj zemlji i da ništa nije nemoguće postići i uraditi uz malo kreativnosti i dobrog tima oko sebe.

Institut ima jako kvalitetan tim profesora koji umeju da na pravi način prenesu znanje, a to je ono što je po mom mišljenju najbitnije. Ono najvažnije, a čemu me je institut naučio pored znanja koje sam dobila, jeste da verujem u sebe i u svoje sposobnosti i kvalitete.

Institut mi je pokazao kroz kreativan rad kako da upoznam samu sebe i kako da napredujem.

– Lara Veselinović

Generacija 2016/17.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Tokom školovanja na Institutu omogućeno mi je da upoznam gostujuće profesore iz raznih zemalja svijeta, njihove raznolike stilove savremene igre i usvajam znanja od velikih igrača, koreografa, pedagoga. Zahvaljujući našim redovnim profesorima učili smo o raznim oblastima umjetnosti kako bi smo objedinili znanje o umjetničkoj igri.

Najznačajnije iskustvo su nastupi širom Srbije, a posebno bih izdvojila učešće u manifestaciji obilježavanja proslave 80 godina postojanja Simfonijskog orkestra RTS u Sava Centru kojom prilikom je izvedena Carmina Burana.

Trenutno sam angažovana kao predavač na časovima savremenog i klasičnog baleta za decu uzrasta od 5 do 14 godina u baletskoj školi Allegro u Podgorici.

Od januara 2020 godine počinjem sa pripravničkim radom u Umjetničkoj školi za osnovno i srednje muzičko i baletsko obrazovanje Vasa Pavić u Podgorici.

– Manja Pavićević

Generacija 2016/17.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Na Institutu za umetničku igru sam savladala brojne nove plesne tehnike. Srećna sam što znanje sa Instituta mogu da prenesem u rodnu Makedoniju kao i u Ujedinjene Arapske Emirate gde sada radim. Upoznala sam mnogo novih kolega i predavača što je još jedan uspeh u mojoj plesnoj karijeri. Profesori na Institutu su divni. Nadam se da ću sa svojim bivšim kolegama nekad ostvariti saradnju i da ćemo zajedno prenositi znanja mlađim generacijama.

Trenutno radim u Brooklyn Melodies Music Center (škola za ples i muziku) koja se nalazi u Dubaiu. Predajem balet,savremenu igru i hip hop.

– Marija Dimitrovska

Generacija 2015/16

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Sticanje novih znanja kod izvanrednih profesora. Institut mi je omogućio da budem u timu Baleta mladih, prve plesne kompanije za klasičan balet u Srbiji.

Radim kao I solista baleta Narodnog pozorišta, pedagog i repetitor klasičnog baleta, kao i pedagog Pozorišta na Terazijama.

– Milica Bezmarević

Generacija 2015/16.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Institut mi je omogućio prvenstveno školovanje na izuzetno visokom akademskom nivou. Proširivanje znanja i iskustva kako u oblasti umetničke igre tako i u opštem umetničkom obrazovanju. Omogućio mi je da sagledavam igru na najrazličitije načine i time otkrivam do sada nepoznate puteve istraživanja i stvaranja.

Do sada sam realizovala brojne koreografije za pozorište i televiziju. Izdvojila bih koreografije za mjuzikle u poslednje dve godine: Brodvejske vragolije 2019 – Pozorište na Terazijama – Beograd; Bilo jednom u Banatu 2018 – Narodno pozorište Toša Jovanović – Zrenjanin; Briljantin 2018 – Cankarjev dom – Ljubljana.

Koreografije za televizijske emisije: Tvoje lice zvuči poznato – 2019; MAC – Music awards ceremony 2019; Beovizija – 2019.

– Milica Sarić

Generacija 2014/15.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Mogućnosti za razvijanje na multidisciplinaran način na Institutu za umetničku igru su neograničene, što sam potvrdio sopstvenim iskustvom na osnovnim studijama. Institut je sa velikom pažnjom profesora i sopstvenim sredstvima omogućio realizaciju mnogobrojnih autorskih radova tokom studija među kojim je predstava Progon i ubistvo Mara/Sad, koreografija Venera u krznu, instalacija Lovčeva neman, video rad Ka svetlu i mnogi drugi. Rad Venera u krznu je nagrađen za najbolju koreografiju Aprilskih susreta 2019.godine.

Tokom studija sam stupio u kolaboraciju sa stvaraocima iz polja vizuelnih umetnosti, fotografije, videografije i instalacije izlažući svoje radove u Studentskom kulturnom centru i na prvoj samostalnoj izložbi u Kulturnom centru Magacin. Trenutno sarađujem sa Muzejom savremene umetnosti u Beogradu kao reperformer na retrospektivnoj izložbi Marine Abramović Čistač.

– Nikola Pavlović

Generacija 2016/17.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Biti deo instituta je bilo veliko iskustvo zbog svih profesora koji na njemu predaju i svih gostojućih pedagoga od kojih sam imala prilike da učim. Na Institutu sam stekla veliko znanje o plesu, sceni i sve onome što je potrebno za da se postane umetnik. Jako sam zahvalna celom timu Institata za umetničku igru na svemu što mi je omogućio. Trenutno sam zaposlena kao profesor na NDS Faculty na Malti.

– Nikol Srebrov

Generacija 2015/16.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Pored stečenog znanja i iskustva na Institutu za umetničku igru, izdvojila bih podstaknutu maštu i kreativnost koja je uticala na moj razvojni put i usmerila me u daljem umetničkom usavršavanju.

Student sam Master studija Umetnička igra na Institutu za umetničku igru. Prvakinja sam baleta u Narodnom pozorištu i bavim se pedagoškim radom.

– Tamara Colić

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Institut za umetničku igru je najbolji izbor za dodatno usavršavanje. Moj izbor na Institutu je bio baletska pedagogija, da kad prestanem da igram, mogu da se bavim poslom baletskog pedagoga. Svi predmeti koji se izučavaju na Institutu su izuzetno važni jer doprinose usavršavanju i obrazovanju svakog studenta i usko su povezani sa poslom kojim se bavimo.

– Svetlana Vukosavljević

2016/2017.

Odsek Baletska pedagogija.

alumni-item-img

Institut za umetničku igru omogućio mi je saradnju sa predavačima iz inostranstva i pružio mi priliku da upoznam svetske plesne prakse, tehnike i iskustva. Kao student prve generacije, imala sam priliku da studiram sa kolegama različitih životnih dobi i iskustava, što je uticalo na raznovrsnost stavova i mišljenja u okviru grupe kao i na dinamiku rada, kojoj je doprinosio entuzijazam profesora.

Trenutno radim u Bitef dens kompaniji i kao nastavnik savremene igre i repertoara savremene igre u srednjoj baletskoj školi Lujo Davičo. Takođe radim i na projektima na nezavisnoj plesnoj sceni.

– Tamara Pjević

Generacija 2014/15.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je omogućio da bolje upoznam sebe, da shvatim koliko mogu i sta želim. Naučila sam mnogo i otkrila sam novu dimenziju u svom koreografskom stvaralaštvu. Iznad svega imala sam čast da upoznam mnoge cenjene koreografe, baletske pedagoge i igrače koji su nesebično sa nama delili svoja iskustva. Upoznali su nas sa brojnim tehnikama igre kroz sistem vežbi za izgradnju tela baletskog igrača. IUI nam je omogućio prostor za kreativnost i igru što je neophodno za celokupan razvoj jednog umetnika – igrača – koreografa. Stekla sam slobodu, apsolutnu slobodu izraza. To je jedna od najznačajnijih stavki koje sam usvojila i bez koje mislim da jedan umetnik ne moze da postoji.

Čast mi je što pripadam prvoj generaciji IUI-a jer ona predstavlja grupu talentovanih, sposobnih i kreativnih mladih ljudi koji ponosno i vredno brane svoje zvanje stečeno na Institutu.

– Una Popović

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo stečeno na Institutu je samospoznaja. Snaga, mentalna i fizička, istrenirana je do maksimuma i dovedena do granica najveće izdržljivosti. Nakon tri godine na IUI osoba je spremna da odgovori na sve izazove koje život donosi. Kreativnost postaje životni stil, zahvaljujući mnogobrojnim i raznolikim predmetima koji je podstiču. Analiza i sinteza su osnova koreografske profesije, tako da se na institututu podjednako zastupljene i razvijaju se uporedo.

Zastupnik sam DDT – kreativnog centra za pokret. Značajni projekti u poslednjih pet godina: Život na rasprodaji, Venera pred ogledalom, Dance Macabre, Panonska saga, Strogo poverljivo.

Trenutno radim u američkoj kompaniji Young Living kao asistent za edukaciju raindrop masaže za celu Evropu.

– Tijana Malek

Generacija 2014/15

Odsek Koreografija

This site is registered on wpml.org as a development site.