Nagrade i
Priznanja
Studenti Instituta za umetničku igru Vladimir Čubrilo, Branko Mitrović i Boris Vidaković dobitnici su Specijalne pohvale Terpsihora. 2017.
Na XXI Festivalu koreografskih mijatura 2017. godine, prva nagrada, nagrada kritike i nagrada Aleksandar Izrailovski dodeljena je profesoru Macieju Kuźmińskom, Studentima Đurđiji Jelenković i Nastasji Ivetić i Luki Stojkoviću pripala je prestižna nagrada Ohrabrenje..
Dobitnica Godišnje nagrade za najbolju koreografiju, Pozorišta na Terazijama 2017. godine je Milica Cerović, studentkinja II godine Master studija Instituta za umetničku igru.
Studentkinje Instituta za umetničku igru Jovana Ikonić, Teodora Vujkov i Anđelija Jovanović, na prestižnom Međunarodnom takmičenju TANZOLYMP u Berlinu 2018. godine osvojile su drugo mesto (prvo nije dodeljeno) za koreografiju Beige i F31.6 Jovane Ikonić..
Studenti Instituta za umetničku igru Katarina Bućić, Katarina Stojković, Marija Vučenović, Mila Stijak, Maja Marković i Vladimir Čubrilo nominovani su za Nagradu grada Beograda za 2017. godinu u oblasti Umetnost – stvaralaštvo mladih za projekat Nušić Triptih.
Studentkinja II godine Instituta za umetničku igru Alisa Oravec, osvojila je prvo mesto i laureat za režiju i koreografiju predstave „Petar Pan“ na Pokrajinskom festivalu dečjeg pozorišnog stvaralaštva „3xĐ“ u pozorišnoj sekciji „Đetvan“ 2018..
Doc. Aleksandar Nikolić dobitnik je zahvalnice za izuzetan doprinos kulturi grada Jerusalima, koju dodeljuje Žamboki IMVAJ, Ministarstvo spoljnih poslova i grad Jerusalim.
Nikola Pavlović student treće godine Odsek koreografija, u selekciji od 17 kandidata iz celog sveta odbran je za koreografski debi Međunarodne produkcije Plesnog teatra Ljubljana koja će premijerno biti izvedena 2020. godine na sceni tog teatra..
Specijalnu pohvalu Terpsihora 2019. kao prestižno priznanje koje se dodeljuje na godišnjem nivou umetnicima ili institucijama kulture u oblasti umetničke igre, dobila je Đurđija Jelenković apsolvent Institita za umetničku igru .
Nagrade i pohvale za izvedene radove na Arilskim susretima 2019. dobili su: Anđelija Jovanović, student III godine osnovnih studija - Specijalna pohvala; Katarina Bućić, saradnik u nastavi i student II godine Master programa Umetnička igra - Najbolji performans; Nikola Pavlović, student III godine osnovnih studija -Najbolja koreografija..
Na završnoj večeri programa Universal Artists festivala u koncertnoj sali Jordan Hall u Bostonu Prof. dr Vladimir Tomašević i umetnička direktorka Universal Artist festivala iz Bostona i GIPAC Asocijacije Wanzhe Zhang dodelili su učesnicima nagrade i priznanja. Prof. Aleksandar Ilić i doc. Aleksandar Nikolić su pozdravljeni stojećim ovacijama na Konzervatorijumu Nove Engleske u Bostonu gde su im uručena i specijalna priznanja.
Na 23. Festivalu koreografskih minijatura (FKM) u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu 2019. dodeljene su nagrade mladim koreografima sa Instituta za umetničku igru: Nagrada Ohrabrenje dodeljena je Katarini Ilijašević i Sandri Milošević, Nagrada Aleksandar Izrailovski dodeljena je Luki Stojkoviću, Nagrada kritike i treće mesto pripalo je Katarini .