校友

alumni-item-img

舞蹈艺术学院为我提供了宝贵的经验,使我有机会与众多的编舞家和教育家合作,他们向我们传授了令人难以置信的知识。作为一名编舞家,我在这里找到了表达自己的空间,有了工作的机会,还能够参与演出,而且有一批出色的导师,他们不仅鼓励我们,还指出了所有需要改进的地方。在这个家庭般的氛围中工作和学习,我学到了如何应对各种紧张和困难的情况,这在职业生涯的早期阶段是非常宝贵的经验。我成功完成了编舞课程,现在许多我的编舞作品都得到了舞蹈艺术学院的支持和鼓励。在舞蹈艺术学院的学习,不仅仅是上大学,更是一个独特的机会,它锻炼了我自己,让我学习艺术,运用知识,开阔了我的视野,并为我毕业后进入严峻的艺术世界做好了准备。因此,我最感激的是这里提供的那些在其他地方很难获得的实践机会。

– Katarina Ilijašević

2017/18年的学习一代

编舞系

alumni-item-img

我是一个非常有上进心、热爱学习的人。当我决定加入舞蹈艺术学院时,我带着通过以前的学习和商业工作获得的知识和经验前来。在学院的学习过程中,我的知识和经验都是通过深入研究每个科目而获得的。这些学习经验与我所从事的专业舞蹈团体密切相关,包括指导我的方向以及我作为艺术总监所需要的技能。这些知识和技能也帮助我改进了我的年度项目,以及在2019年6月的演出《科佩莉亚》中的表现,我运用了在学院学习期间获得的各种主题和工具,将它们整合在一起,呈现了一场精彩绝伦的演出。能够成为舞蹈艺术学院的学生,对我来说是一种非常荣幸。

-Heba Mostafa

2018年毕业生

艺术舞蹈硕士

alumni-item-img

Pre svega moram reći da sam neizmerno zahvalan na znanju, praksi, obrazovanju, vremenu, pažnji, projektima i lepim uspomenama koje mi je podario Institut za umetničku igru. Pored svih lekcija i znanja koje smo stekli uz fantastične i beskrajno inspirativne ljude koji su pre svega, što je danas neprocenjivo, dobri ljudi a zatim i vrhunski profesori, stekli smo i životnog iskustva i znanja. Raznolikost znanja koje Institut za umetničku igru pruža je veoma važan aspekt školovanja na institutu. Institut mi je pružio priliku ali i pomoć da se nesmetano razvijam kao umetnik u celosti.

Trenutno sam student druge godine master studija na odseku pedagogija umetničke igre i iskreno se nadam da moj završni master rad neće označiti kraj jednog nadrealnog putovanja i saradnje sa institutom za koji sam uveren da ima ogroman potencijal da napravi još veće stvari i postane prestižna umetnička akademija.

– Luka Stojković

Generacija 2017/18.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

在求学期间,我积累了丰富的知识和宝贵的经验,结识了许多亲密的朋友和有影响力的人脉,度过了美好而难忘的时光。我非常感激,因为我有幸获得了奖学金的机会。如今,我是贝尔格莱德国家剧院芭蕾舞团的固定成员,并担任独舞演员的角色。

-Ada Raspor

2014/15年的学习一代

芭蕾舞教育系

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo na Institutu za umetničku igru mi je bilo to što sam imala mogućnost da učim od različitih internacionalnih pedagoga i koregrafa. Što se tiče ličnih projekata, otvorili su se novi putevi razmišljanja za realizaciju radova zahvaljujući angažovanju i posvećenosti profesora.

Od projekata u kojima sam učestvovala na fakultetu izdvojila bih manifestaciju Proslave 80 godina postojanja Simfonijskog orkestra RTS u Sava Centru, izvođenje koreografije za Karminu Buranu.

Student sam Master Studija Umetnička igra; Radim kao saradnik u vrtiću za balet.

-Ana Bošković

Generacija 2016/17

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Tokom studiranja imala sam mogućnost upoznavanja sa različitim tehnikama i stilovima savremene igre stranih predavača. Takođe je značajno sticanje osnovnog obrazovanja umetničkih teorijskih predmeta iz oblasti istorije umetnosti, režije, koreografije, dramatugrije i drugih oblasti koje su usko vezane sa umetničkom igrom.

Javnim nastupima na zvaničnim festivalima omogućeno mi je da prikažem svoje radove, kroz koreografije, fotografiju, instalacije, performanse i video radove.

Najznačajniji utisak ostavio mi je nastup Carmina burana Karl Orf,2017.

kao i projekti Metamorfoze, Mara Sad, Car Edip i Triptih Bolero.

Student sam Master studija – IUI Transition Dance Company

-Alisa Oravec

Generacija 2016/17.

Odsek Savemena igra

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je omogućio nov način rada kroz rad sa inostranim profesorima, upoznavanje novih plesnih tehnika i praksi. Pomogao mi je da upoznam i otvorim vidike ka različitim sferama u umetnosti, kako u domenu razvijanja koregrafskih formi, tako i u domenu razvijanja sopstvenog potencijala.

Po završetku Instituta sam počela da radim kao profesor savremene igre i repertoara savremene igre u srednjoj baletskoj školi Lujo Davičo.
Istovremeno kao i performer za licencirane projekte Disney-a, Warner Bros-a, Nickelodeon-a .
Trenutno radim u luxury manadžmentu za nemačku kompaniju u Dubaiu.

– Andrea Simić

Generacija 2014/15.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut mi je pružio mogućnost saradnje sa svetskim koreografima i izvođačima kako savremenog tako i klasičnog baleta, ali pored toga i proširio način shvatanja i gledanja na Umetnost uopšte.

Tokom studija, omogućena mi je realizacija mnogih projekata, nagrađena su brojna izvođenja i dela u pozorištima kao i na takmičenjima.

Trenutno radim kao slobodni umetnik, koreograf, profesionalni baletski igrač i performer.

– Đurdjija Jelenković

Generacija 2015/16.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Školovanje na Institutu mi je omogućilo rad sa različitim predavačima te određenu vrstu samostalnosti da danas nastupam i stvaram kao slobodan umetnik na domaćoj i međunarodnoj sceni. Najveća dobit studiranja na ovakvom umetničkom fakultetu pored stečenog znanja jeste prijateljstvo i kolege koje ostaju večno.

Trenutno sam angažovan kao honorarni saradnik Pozorišta na Terazijama, Bitef Dance kompanije i član međunarodne platforme Balkan Dance Project.

-Branko Mitrović

Generacija 2014/15.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo za mene čine nezaboravni trenuci provedeni sa divnim kolegama, profesorima i gostujućim predavačima na Institutu za umetničku igru. Institut mi je omogućio da nastavim proces učenja, istraživanja i rada u oblasti umetničke igre.

Radim kao nastavnik savremene igre u srednjoj Baletskoj školi Lujo Davičo.

– Ivana Ljujić

Generacija 2014/15.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo koje mi je pruženo je otkrivanje drugačijih načina pristupa istraživanju i stvaranju umetničkih dela. Institut za Umetničku Igru mi je omogućio da ponovo otkrijem davno zaboravljenu kreativnost, da zavirim u dubine. Da upoznam sebe. Da se prihvatim. Da stvaram.

Radim kao samostalni umetnik. Trenutno sam u procesu istraživanja za novi plesni projekat.

– Jovana Ikonić

Generacija 2015/16

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Bilo je zadovoljstvo raditi sa svim imenima iz sveta savremene igre i utkati u svoj umetnički put jednu nit njihovog rada i stila. Svaki novi pedagog i svaki workshop je jedinstveno iskustvo iz koga sam uvek uzimala samo najbolje. Institut mi je pružio ne samo mogućnost da vežbam sa sjajnim igračima i pedagozima, već mogućnost za samopronalaženjem kroz druge fakultetske predmete koji nisu plesni i time naučim nesto novo i sebe izrazim na drugi način.

Brojni javni nastupi i časovi su bili nezaboravna iskustva i srećna sam što sam jedna od malobrojnih u Srbiji koja je dobila priliku za ovakvim obrazovanjem.

– Jelisaveta Vučenović

Generacija 2015/16

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut za umetnički igru omogućio mi je neprocenjivo iskutvo, rad, obrazovanje, projekte a pre svega prijatelje.Uspomene i znanje koje smo gradili sada nam pružaju slobodu da se otisnemo i stvaramo. Naučio nas je da budemo umetnici u celosti. Pružio nam je bezbroj lekcija ali pre svega onu najvažniju da verujemo i nikada ne odustajemo.

Trenutno sam student druge godine Master progama za koreografiju na Istitutu za umetničku igru. Na završnoj godini realizovaću celovečernju predstavu pod nazivom Velika Očekivanja.

– Katarina Stojković

Generacija 2015/16.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je omogućio dobru praksu, dragoceno iskustvo sa baletskim pedagozima i igračima izvan Srbije, dao samouverenost i puno lepih momenata u procesu rada.

Sada već treću godinu radim u srednjoj baletskoj školi Dimitrije Parlić u Pančevu kao nastavnik savremene igre na odseku za klasičan balet i kao pomoćnik direktora škole. Pored toga povremeno držim časove baleta maloj deci i scenski pokret u školi glume.

– Maja Golubović

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Institut mi je pokazao da imamo jako kvalitetne umetnike u našoj zemlji i da ništa nije nemoguće postići i uraditi uz malo kreativnosti i dobrog tima oko sebe.

Institut ima jako kvalitetan tim profesora koji umeju da na pravi način prenesu znanje, a to je ono što je po mom mišljenju najbitnije. Ono najvažnije, a čemu me je institut naučio pored znanja koje sam dobila, jeste da verujem u sebe i u svoje sposobnosti i kvalitete.

Institut mi je pokazao kroz kreativan rad kako da upoznam samu sebe i kako da napredujem.

– Lara Veselinović

Generacija 2016/17.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

在学院学习期间,我有幸结识了来自世界各国的客座教授,他们代表了多种不同的当代舞蹈风格。我还得到了伟大的演奏家、编舞家和教育家的指导和启发。我们的固定教授也为我们传授了各个艺术领域的知识,从而加强了我们的艺术表演技巧。

最重要的经历之一是在塞尔维亚各地的演出,尤其是参加了在Sava中心举行的RTS交响乐团成立80周年纪念活动。那次演出包括了《卡尔米娜-布拉娜》的表演,这是一个非常难忘的经历。

目前,我担任Podgorica的Allegro芭蕾舞学校的讲师,负责教授当代和古典芭蕾舞课程,面向年龄在5至14岁的儿童。自2020年1月以来,我还在Podgorica的Vasa Pavić中小学音乐和芭蕾教育艺术学校担任实习生。我感到非常幸运能够将我在舞蹈艺术学院获得的知识和经验传递给下一代艺术家。

– Manja Pavićević

2016/17年的学习一代

当代舞蹈系

alumni-item-img

Na Institutu za umetničku igru sam savladala brojne nove plesne tehnike. Srećna sam što znanje sa Instituta mogu da prenesem u rodnu Makedoniju kao i u Ujedinjene Arapske Emirate gde sada radim. Upoznala sam mnogo novih kolega i predavača što je još jedan uspeh u mojoj plesnoj karijeri. Profesori na Institutu su divni. Nadam se da ću sa svojim bivšim kolegama nekad ostvariti saradnju i da ćemo zajedno prenositi znanja mlađim generacijama.

Trenutno radim u Brooklyn Melodies Music Center (škola za ples i muziku) koja se nalazi u Dubaiu. Predajem balet,savremenu igru i hip hop.

– Marija Dimitrovska

Generacija 2015/16

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

我有幸从杰出的教授那里汲取新知识。舞蹈艺术学院为我提供了机会加入了塞尔维亚的第一个古典芭蕾舞团——青年芭蕾舞团。

目前,我在国家剧院担任古典芭蕾舞独舞演员、古典芭蕾舞教师和复读生,同时还在Terazije剧院担任教师。这些角色让我有机会将我在舞蹈艺术学院学到的知识和技能付诸实践,并将它们传授给新一代的艺术爱好者和学生。

– Milica Bezmarević

2015/16年的学习一代

芭蕾舞教育系

alumni-item-img

Institut mi je omogućio prvenstveno školovanje na izuzetno visokom akademskom nivou. Proširivanje znanja i iskustva kako u oblasti umetničke igre tako i u opštem umetničkom obrazovanju. Omogućio mi je da sagledavam igru na najrazličitije načine i time otkrivam do sada nepoznate puteve istraživanja i stvaranja.

Do sada sam realizovala brojne koreografije za pozorište i televiziju. Izdvojila bih koreografije za mjuzikle u poslednje dve godine: Brodvejske vragolije 2019 – Pozorište na Terazijama – Beograd; Bilo jednom u Banatu 2018 – Narodno pozorište Toša Jovanović – Zrenjanin; Briljantin 2018 – Cankarjev dom – Ljubljana.

Koreografije za televizijske emisije: Tvoje lice zvuči poznato – 2019; MAC – Music awards ceremony 2019; Beovizija – 2019.

– Milica Sarić

Generacija 2014/15.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Mogućnosti za razvijanje na multidisciplinaran način na Institutu za umetničku igru su neograničene, što sam potvrdio sopstvenim iskustvom na osnovnim studijama. Institut je sa velikom pažnjom profesora i sopstvenim sredstvima omogućio realizaciju mnogobrojnih autorskih radova tokom studija među kojim je predstava Progon i ubistvo Mara/Sad, koreografija Venera u krznu, instalacija Lovčeva neman, video rad Ka svetlu i mnogi drugi. Rad Venera u krznu je nagrađen za najbolju koreografiju Aprilskih susreta 2019.godine.

Tokom studija sam stupio u kolaboraciju sa stvaraocima iz polja vizuelnih umetnosti, fotografije, videografije i instalacije izlažući svoje radove u Studentskom kulturnom centru i na prvoj samostalnoj izložbi u Kulturnom centru Magacin. Trenutno sarađujem sa Muzejom savremene umetnosti u Beogradu kao reperformer na retrospektivnoj izložbi Marine Abramović Čistač.

– Nikola Pavlović

Generacija 2016/17.

Odsek Koreografija

alumni-item-img

Biti deo instituta je bilo veliko iskustvo zbog svih profesora koji na njemu predaju i svih gostojućih pedagoga od kojih sam imala prilike da učim. Na Institutu sam stekla veliko znanje o plesu, sceni i sve onome što je potrebno za da se postane umetnik. Jako sam zahvalna celom timu Institata za umetničku igru na svemu što mi je omogućio. Trenutno sam zaposlena kao profesor na NDS Faculty na Malti.

– Nikol Srebrov

Generacija 2015/16.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Pored stečenog znanja i iskustva na Institutu za umetničku igru, izdvojila bih podstaknutu maštu i kreativnost koja je uticala na moj razvojni put i usmerila me u daljem umetničkom usavršavanju.

Student sam Master studija Umetnička igra na Institutu za umetničku igru. Prvakinja sam baleta u Narodnom pozorištu i bavim se pedagoškim radom.

– Tamara Colić

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Institut za umetničku igru je najbolji izbor za dodatno usavršavanje. Moj izbor na Institutu je bio baletska pedagogija, da kad prestanem da igram, mogu da se bavim poslom baletskog pedagoga. Svi predmeti koji se izučavaju na Institutu su izuzetno važni jer doprinose usavršavanju i obrazovanju svakog studenta i usko su povezani sa poslom kojim se bavimo.

– Svetlana Vukosavljević

2016/2017.

Odsek Baletska pedagogija.

alumni-item-img

Institut za umetničku igru omogućio mi je saradnju sa predavačima iz inostranstva i pružio mi priliku da upoznam svetske plesne prakse, tehnike i iskustva. Kao student prve generacije, imala sam priliku da studiram sa kolegama različitih životnih dobi i iskustava, što je uticalo na raznovrsnost stavova i mišljenja u okviru grupe kao i na dinamiku rada, kojoj je doprinosio entuzijazam profesora.

Trenutno radim u Bitef dens kompaniji i kao nastavnik savremene igre i repertoara savremene igre u srednjoj baletskoj školi Lujo Davičo. Takođe radim i na projektima na nezavisnoj plesnoj sceni.

– Tamara Pjević

Generacija 2014/15.

Odsek Savremena igra

alumni-item-img

Institut za umetničku igru mi je omogućio da bolje upoznam sebe, da shvatim koliko mogu i sta želim. Naučila sam mnogo i otkrila sam novu dimenziju u svom koreografskom stvaralaštvu. Iznad svega imala sam čast da upoznam mnoge cenjene koreografe, baletske pedagoge i igrače koji su nesebično sa nama delili svoja iskustva. Upoznali su nas sa brojnim tehnikama igre kroz sistem vežbi za izgradnju tela baletskog igrača. IUI nam je omogućio prostor za kreativnost i igru što je neophodno za celokupan razvoj jednog umetnika – igrača – koreografa. Stekla sam slobodu, apsolutnu slobodu izraza. To je jedna od najznačajnijih stavki koje sam usvojila i bez koje mislim da jedan umetnik ne moze da postoji.

Čast mi je što pripadam prvoj generaciji IUI-a jer ona predstavlja grupu talentovanih, sposobnih i kreativnih mladih ljudi koji ponosno i vredno brane svoje zvanje stečeno na Institutu.

– Una Popović

Generacija 2014/15.

Odsek Baletska pedagogija

alumni-item-img

Najznačajnije iskustvo stečeno na Institutu je samospoznaja. Snaga, mentalna i fizička, istrenirana je do maksimuma i dovedena do granica najveće izdržljivosti. Nakon tri godine na IUI osoba je spremna da odgovori na sve izazove koje život donosi. Kreativnost postaje životni stil, zahvaljujući mnogobrojnim i raznolikim predmetima koji je podstiču. Analiza i sinteza su osnova koreografske profesije, tako da se na institututu podjednako zastupljene i razvijaju se uporedo.

Zastupnik sam DDT – kreativnog centra za pokret. Značajni projekti u poslednjih pet godina: Život na rasprodaji, Venera pred ogledalom, Dance Macabre, Panonska saga, Strogo poverljivo.

Trenutno radim u američkoj kompaniji Young Living kao asistent za edukaciju raindrop masaže za celu Evropu.

– Tijana Malek

Generacija 2014/15

Odsek Koreografija

This site is registered on wpml.org as a development site.