30. May 2023.

ZAVRŠEN TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL SOLA

ZAVRŠEN TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL SOLA

 

Izvođenjem predstave Peto godišnje doba i Dnevnik Huligana Olge Pango i Vasila Zafircheva sinoć je svečano u Studentskom kulturnom centru Beograd završen Treći međunarodni Festival Sola (koreografija, performans, fotografija) u organizaciji Instituta za umetničku igru.

Ovogodišnji festival je otvoren 26. maja u UK Parobrodu, izložbom fotografija hrvtaskog umetnika Mire Martinića pod nazivom Alone, gde su izvedeni i performansi i koreografije srpskih umetnica Mione Petrović Carpe Diem i Nine Pantović In the Meadow of the valley.

U subotu 27. maja na platou ispred Kulturnog centra Beograd s početkom u 12.00 časova Olivier Meyrou i Matias Pilet iz Francuske izveli su koreografiju za decu Bekstvo, a istog dana na sceni Madlenianum opera i teatar u 19.00 časova Simon Mayer umetnik iz Austrije izveo je svoj solo – SunBengSitting.

U Artget galerija KCB u nedelju s početkom u 17.00 časova Matea Bilosnić iz Hrvatske izvela je performans Kata Strofa, a u prostoru Kulturnog centra Grad u dva termina madjarski umetnicički dvojac Boglárka Börcsök  i Andreas Bolm publicu su predstavili performans Figuring Age.

 

Ovogodišnji Festival sola je realizovan uz podršku: Grada Beograda, Ministarstva kulture, European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA, koji sufinansira Europska Unija, Austrijskog kulturnog Foruma, Francuskog Instituta u Beogradu, Međunarodne platforme Tetroskop, Mađarskog kulturnog centra u Beogradu, Ustanove Kulture Parobrod, Madlenianum opere i teatra, Kulturnog centra Beograda, Kulturnog centra Grad, Studentskog kulturnog centra, Domino Produkcije, Ćevabdžinice Savčić,  Instituta za umetničku igru i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Svi programi Festivala sola su bili besplatni.

 

Fotografije Miro Martinić

This site is registered on wpml.org as a development site.