23. December 2021.

WINTER INTENSIVE MASTERCLASS - KLASIČAN BALET

Winter Intensive Masterclass – klasičan balet
 
 
Institut za umetničku igru organizovaće intenzivne časove klasičnog baleta pod nazivom Winter Intensive Masterclass – klasičan balet od 10. do 15. januara 2022. godine koji će voditi Balet majstor i koreografkinja iz Severne Makedonije Sasha Evtimova.
 
Winter Intensive Masterclass – klasičan balet obuhvataće vežbe klasičnog baleta po Vaganova sistemu s akcentom na tehničkim zahtevima i njihovom savladavanju, časovima podrški i repertoara. Intensive Ballet Masterclass namenjen je učenicima Osnovnih baletskih škola (3 i 4 razred), učenicima Srednjih baletskih škola (1, 2, 3 i 4 razred) i profesionalnim igračima.
 
Raspored časova biće objavljen u petak 31. decembra 2021.
 
Cena Winter Intensive Masterclass – klasičan balet:
Članovima kompanije Balet mladih 3.000 dinara;
Učenici i ostali koji nisu članovi kompanije Balet mladih 5.000 dinara.
Uplate je neophodno izvršiti do petka 7. januara.
OBAVEZNO UPISATI U SVRHU UPLATE – WINTER INTENSIVE MASTERCLASS – KLASIČAN BALET
 
Prijave poslati na: mila.stijak@iui.rs
Prijava treba da sadrži: ime i prezime, datum rođenja, škola koju pohađa učenik i broj telefona.

Za više informacija pozovite (011) 41 40 421 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova.

 
Sasha Evtimova je rođena u Skoplju, Severna Makedonija. Školovala se u Makedonskoj školi za muziku i balet u Skoplju, a nakon toga u Point Park koledžu u Pitsburgu. Na poziciji je soliste, balet majstora i koreografa Makedonske Opere i baleta u Skoplju. Odigrala je najznačajnije uloge na sceni matične kuće, a koreografirasala je veliki broj neoklasičnih i savremenih koreografija za scene u zemlji i regionu. Na petom Internacionalnom koreografskom takmičenju Sergej Djagiljev u Poljskoj osvojila je 2011. godine prestižnu nagradu Grand Prix. Diplomirala je na Institutu za umetničku igru 2018. godine.
 
This site is registered on wpml.org as a development site.