PLESNA PREDSTAVA SHELTER VEČERAS U ZAGREBU
Vesti

PLESNA PREDSTAVA SHELTER VEČERAS U ZAGREBU

 

Večeras će na sceni Zagrebačkog plesnog centra biti izvedena plesna predstava Shelter u koreografiji Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura autorskog dvojca iz Francuske. Nakon nastupa u Zagrebu, sledeće izvođenje je u petak 19. novembra na sceni Hiša kulture u Celju u Sloveniji.

Predstavu izvode Katarina Bućić, Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Angela Mihova, Katarina Ilijašević, Sonja Stojanović i Tijana Ostojić.

Koreografija Shelter je završna predstava studenata Instituta za umetničku igru, odseka za savremenu igru. Shelter je novi i neuobičajeni stvaralački proces inspirisan ritmovima muzičkih partitura u kome muzika i ples kreiraju brzinu, iniciraju pokret tela i njegov let i pričaju epsku sagu o istoriji Beograda, grada raspetog između stalnog razaranja i izgradnje. Zatim iznutra gradimo sklonište čiji je zadatak da nam omogući otvaranja ka svetu uprkos njegovim kontradikcijama, dostignemo tišinu usred urbane vreve i dramatičnosti života. Tokom procesa analiziramo kategoriju propadanja, rastakanja čak i onih struktura za koje smo mislili da su večne, momente tokom kojih shvatamo da je samo naše telo naš hram, navode autori.

Regionalno gostovanje predstave podržano je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.