PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE SOFIA
Vesti

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE SOFIA

 

Na sceni BITEF teatra u nedelju 7. novembra s početkom u 20.00 časova premijerno je izvedena plesna predstava Sofia Bitef Dance kompanije u koreografiji Felix Landerera koju izvode studenti Jakša Filipovac i Nikola Živković i alumnisti Tamara Pjević i Branko Mitrović.

Pored studenata i alumnista Instituta za umetničku igru predstavu izvode Ana Ignjatović-Zagorac, Ivana Savić Jaćić i Staša Ivanović (alternacije Nataša Gvozdenović, Miona Petrović, Dušan Bajčetić i Nea Janković).

Predstava postavlja pitanje o ljudskom umu i njegovom naizgled smanjenom kapacitetu da prepozna činjenicu da sabotira sopstvenu budućnost. Zasnovan na preispitivanju ideja o ljudima i njihovoj povezanosti sa onim što ih tehnološki i organski okružuje, Felix Landerer se poigrava idejom o priznatom ljudskom katalogu kretanja i povezanosti. Ideje o tome čemu se možemo prilagoditi, šta nam pripada a šta ne, određuju parametre za njegov pristup ovoj temi.

Kao primer možemo uzeti protezu, kao simbol nečega što nam pripada ili ne.

Komad je postavljen u neku vrstu izložbe. Izložbe ljudskog ponašanja i tela kao nečeg savršenog. Nečeg sa manama. Nečeg prirodnog. Nečeg što bi moglo da bude podsetnik na prirodni svet u koji smo nekada bili uključeni.

Muzika Christof Littmann; kostim Selena Orb; scenografija Isidora Spasić; organizacija Marija Takić.

 

Fotografija Nenad Šugić

Preuzeto sa sajta BITEF teatar