Institut za umetničku igru na Evropskom baletskom festivalu Grand Assemblé
Vesti

Institut za umetničku igru na Evropskom baletskom festivalu Grand Assemblé

 

Institut za umetničku igru će 31. oktobra 2021. učestvovati u online predstavljanju na 7. Evropskom baletskom festivalu Grand Ansamble u Klužu (Rumunija) na kome će se predstaviti sve najznačanije evropske akademije u oblasti umetničke igre. 

U predstavljanju učestvuju studenti Instituta za umetničku igru, članovi kompanije Balet Mladih i član ansambla Narodnog pozorista u Beogradu.

Baletski čas će voditi Prof. Amalia Mindutriu (Rumunija), gostujući profesor Instituta i rukovodilac kompanije Balet Mladih, uz asistenciju Doc. Mile Stijak i korepeticiju Doc. Ane Spremić. Video će snimati Prof. Nemanja Maraš uz asistenciju Teodore Živković.

Konferencija na temu Learning-Performing-Teaching Ballet održaće se putem zoom aplikacije u nedelju 31. Oktobra 2021. u 18.00 časova koja može da se prati na platformi festivala Grand Assemblé.

U izvođenju učestvuju: Ksenija Sinđić, Danijela Simić, Una Stepanović, Sonja Milovanov, Luka Pejčinović, Lazar Tirić, Senja Stanić, Vladimir Sekulić, Sofija Radovanović, Anastasija Vujnović, Ana Svorcan, Tijana Drndarević i Gabriele De Fazio član ansambla Narodnog pozorista u Beogradu.

Video obraćanja gostujuće profesorke Amalije Mindutriu možete videti OVDE.

Video prezentaciju studenata Instituta za umetničku igru, članova kompanije Balet Mladih i člana ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu možete videti OVDE.