18. March 2024.

UŽI IZBOR ZA NAGRADU GRADA BEOGRADA ZA STVARALAŠTVO MLADIH

Na Predlog Instituta za umetničku igru iz Beograda za dodelu nagrade Grada Beograda u oblasti Stvaralaštva mladih,  Doc. Katarina Bućić, saradnica u nastavi na Institutu za umetničku igru, i Tijana Ostojić, studentkinja I godine master studija na Institutu za umetničku igru, odabrane su u najuži izbor za nagradu za izvođenje savremene plesne predstave Femine, koja je ujedno i diplomska predstava Instituta.

Projekat je premijerno realizovan u junu 2023. godine na sceni Opere i teatra Madlenianum u Beogradu i Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu.

Projekat Femine predstavlјa susret dve koreografkinje čiji koreni potiču iz Srbije (Rita Gobi i Aleksandra Madsen).

Izvođenje Katarine Bućić i Tijane Ostojić predstavlja značajan doprinos savremenoj plesnoj sceni u Srbiji. Ovaj projekat nije samo izvođenje savremenih plesnih predstava, već i pokušaj uspostavljanja dijaloga sa mladim generacijama i otvaranja prostora za razmišljanje o savremenoj igri kao umetničkoj formi. Projekat Femine predstavlja slojevit i multidimenzionalan pristup savremenoj plesnoj umetnosti, koji se ističe po svojoj inovativnosti i angažovanosti u promociji kulture i umetnosti među mladima.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.