28. May 2022.

SVEČANO OTVOREN FESTIVAL SOLA

SVEČANO OTVOREN FESTIVAL SOLA

 

U Narodnom muzeju Srbije Dekan Prof. dr. Vladimir Tomašević sinoć je otvorio drugu ediciju Festivala Sola u organizaciji Instituta za umetničku igru. Pored Dekana publici su se obratili Catherine Faudry iz Francuskog Instituta u Beogradu i Ruben Van Opstaele zamenik Ambasadora Belgije.

 

U atrijumu Narodnog muzeja Srbije izvedena svoja sola su izveli Kasel Gobe iz Belgije i Barbara Matijević iz Francuske.

 

Drugi dan festivala se održava danas 28. maja u Novom Sadu u prostoru Kulture Stanice Barka, a svoja solo izvođenja publici će prikazati Soraja Emeri i Desi Bonato iz Austrije.

 

Treći dan festivala održava se na dve lokacije u Beogradu, u prostoru Kulturnog centra Beograda na Cvetnom trgu, svoj solo izvešće Joana Knežević iz Srbije, pod nazivom Ne tvoja Barbi, a svečano zatvaranje održaće se u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu izvođenjem dva solo rada, Rite Gobi iz Mađarske i Giljema Šatira iz Belgije.  

 

Ovogodišnja manifestacija koja okuplja umetnike koje dolaze iz Mađarske, Izraela, Hrvatske, Francuske, Austrije i Srbije realizovana je uz podršku Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Narodnog muzeja u Beogradu, Kulturne Stanice Barka iz Novog Sada, Kulturnog centra Beograda, Mađarskog kulturnog centra, Ambasade Izraela, Francuskog Instituta, Međunarodne platforme Tetroskop, Austrijskog kulturnog Foruma, Ambasade Belgije i Fakulteta za inženjerski menadžment.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.