14. July 2021.

STUDENTI NA FESTIVALIMA U REGIONU

STUDENTI NA FESTIVALIMA U REGIONU

 

Studenti Instituta za umetničku igru i ovog leta nastupiće na brojnim festivalima koji se održavaju u regionu.

 

Na Ljetnoj pozornici Tivat u sredu 14. jula počinje Festival plesnog teatra Puragatorije u okviru kog će se i ove godine predstaviti veliki broj plesnih produkcija iz Srbije i regiona.

Prvog dana festivala biće izvedena najnovija produkcija platforme Balkan Dance Projekat Svi marš na ples u koreografiji Igora Kirova u kojoj će nastupiti studenti Jakša Filipovac i Mojca Majcen.

Drugog dana festivala biće izvedena plesna predstava Grand Hotel opere i teatra Madlenianum u koreografiji Prof. Aleksandra Ilića i režiji Prof. Aleksandra Nikolića u kojoj će nastupiti studenti Jakša Filipovac, Mojca Majcen i profesor Ognjen Vučinić.

U koreografiji Jedan Sanje Ninković koja će biti izvedena u subotu 17. jula nastupiće Jakša Filipovac, a u plesnoj predstavi Gradovi kojih više nema Konstance Makras u izvođenju Bitef Dance kompanije koja će biti izvedena u sredu 21. jula nastupiće Jakša Filipovac i Miona Petrović.

U okviru desetog Plesnog festivala u Šibeniku 22. jula biće izvedena koreografija Sandre Milošević Deo mene i ja, u kojoj će nastupiti Jovana Grujić.

U okviru Etna kampa koji se održava od 26. do 31. jula u organizaciji ADZNM Gusle u Kikindi Tamara Ljesar će biti predstavnik Instituta za umetničku igru.

Festival plesa i neverbalnog kazališta – Svetvinčenat 23. jula otvara plesna predstava Prostor za revoluciju u kojoj učestvuju Miona Petrović, Vladimir Čubrilo i Nikola Živković.

Na Festivalu Ohridsko leto 24. jula u produkciji platforme Balkan Dance Projekat u plesnoj predstavi Svi marš na ples koreografija Igor Kirov nastupaju studenti Jakša Filipovac i Mojca Majcen.

Etno kamp u Kolašinu, u Crnoj Gori, u organizaciji Centra za očuvanje i revitalizaciju tradicionalnih igara i pjesama (CIRTIP) i Kulturno umjetničkog društva Mijat Mašković, koji se održava od 1. do 8. avgusta  Tamara Ljesar je redovan polaznik od njegovog osnivanja a 2019. godina odlikovana Zlatnim raskovnikom.

 

Institut za umetničku igru svim studentima čestita na uspehu i želi mnogo aplauza!

This site is registered on wpml.org as a development site.