29. March 2022.

SPEKTAKULARNO IZVEDENA PREMIJERA OPERE VLADIMIR I KOSARA

SPEKTAKULARNO IZVEDENA PREMIJERA OPERE VLADIMIR I KOSARA

 

 

Na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu s početkom u 20.22 časova, izvedena je svetska premijera opere Vladimir i Kosara kompozitora i libretiste Stevana Divjaković.

 

Stojećim ovacijama pozdravljeni su glavni protagonisti Stevan Karanac u ulozi Vladimira, Darija Olajoš Čizmić u ulozi Kosare, Vasa Stajkić u ulozi Samuila, Branislav Stankov u ulozi Vladislava, Nikola Basta u ulozi Radovana, Maja Andrić kao Mara, celokupan hor, balet i orkestar pod vođstvom maestra Diana Čobanova.

Onirična režija i scenografija Aleksandra Nikolića napeto je vodila publiku kroz svet sna, košmara i vizije. Virtuozna koreografija Aleksandra Ilića, opulentna kostimografija Senke Ranosavljević, izuzetna kreacija svetla Marka Radanovića doprineli su prvom izvođenju vrhunskog umetničkog dela Stevana Divjakovića čija je opera velika istorijska – filozofska freska u Šekspirovom maniru o osveti, borbi za vlašću, ljubomori, žrtvovanju i ljubavi.

Naredna izvođenja ovog dela zakazana su za 29. mart, a u aprilu na repertoaru predstavu možete pogledati 9. i 27. aprila.

 

Fotografija Vladimir Veličković.

This site is registered on wpml.org as a development site.