02. October 2021.

PROMOCIJA ZBIRKE STIHOVA SANJAJ SNOVE U SARAJEVU

PROMOCIJA ZBIRKE STIHOVA SANJAJ SNOVE U SARAJEVU

Prof. Aleksandar Ilić je održao promociju svoje knjige stihova Sanjaj snove u petak 1. oktobra u 19.00 časova u Sarajevu, u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Knjigu su predstavili Šejla Šehabović, direktorka Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Nataša Hajdarević, organizator promocije u Bosni i Hercegovini i autor Aleksandar Ilić, dok je umetničkim performansom događaj upotpunila baletska umetnica Zulejha Kečo članica ansambla baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu i međunarodne platforme Balkan Dance Project.

Zbirka Sanjaj snove (2020) promovisana je u junu ove godine u Biblioteci grada Beograda u izdanju Centra Fabula nostra, koju je uredila i pripremila Teodora Sujić teoretičarka i istoričarka svetske književnosti, sadrži nenaslovljene stihove, podeljene u tri celine Snovi, Ljubav i Nostalgija, a pesnik knjigu otvara porukom: Trebalo je samo ispevati maleni stih pa da ga kosmos prigrli.

Urednica knjige Teodora Sujić navodi: Bezbroj puta čitajući stihove, svako slovo i svaku tačku, glasno osluškujući melodiju, uobrazila sam da su to pesme pisani meni. Prema njenim rečima, svaki čitalac kada bude imao ovu knjigu u rukama mora pronaći pesmu za koju će sam rešiti da li je pisana za njega?

Promociji su prisustvovali poznati sarajevski umetnici Božo Vrećo umetnik i pevač, Edina Papo koreografkinja i direktorka Balet Fest Sarajevo, Zoran Lešić fotograf i multimedijalni umetnik, Mirjana Blažević Lešić dramaturginja, Aida Čorbadžić prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu i dr.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.