27. May 2022.

PROJEKAT IGRA, REČ I SLIKA – RADIONICE SAVREMENE IGRE

PROJEKAT IGRA, REČ I SLIKA – Radionice savremene igre

 

Institut za umetničku igru nastavlja seriju besplatnih radionica za decu romske nacionalnosti u okviru projekat Igra , reč i slika. Profesor Ognjen Vučinić  je  održao radionicu savremene igre u Osnovnoj školi Branko Pešić sa decom romske nacionalnosti kao i sa decom migrantima koja su uključena u formalni obrazovni sistem Republike Srbije.

Radionice Igra, reč i slika je pokrenuo Institut za umetničku igru koje se realizuju kroz seriju besplatnih radionica umetničke igre, kreativnog pisanja i slikanja a koje su namenjene romskoj deci u osnovnom i srednjem obrazovanju. Radionice se realizuju na Institutu za umetničku igru (Bulevar vojvode Mišića 43). Partner u realizaciji projekta je Kulturno obrazovni centar Šid i Udruženje profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije. Projekat je podržan od strane Ministarstva za lјudska i manjinska prava i društveni dijalog i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Udruženje Instituta za umetničku igru je uvidelo potrebu za realizacijom ovog projekta na osnovu dosadašnjeg rada u oblasti umetničke edukacije u kojoj je zastuplјen jako mali broj dece romske populacije. Tokom sedmogodišnjeg rada i organizacije master klasova, otvorenih vrata, besplatnih radionica do sada nismo imali polaznike romske nacionalnosti.

Cilј nam je da ovim projektom omogućimo učešće deci ženske romske nacionalnosti koja u svojoj zajednici nemaju ista prava i slobodu tako što ćemo promovisati mogućnost slobodnog izražavanja u oblasti umetnosti i posebno raditi na ohrabrivanju i jačanju samopouzdanja polaznica.

Program vode profesori sa dugogodišnjim radnim iskustvom u svojoj oblasti: Ognjen Vučinić (savremena igra), Prof. dr Miomir Petrović (kreativno pisanje) i Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović (slikarstvo).

 

This site is registered on wpml.org as a development site.