15. March 2022.

PROJEKAT IGRA, REC I SLIKA - RADIONICA SLIKANJA

PROJEKAT IGRA, REC I SLIKA – RADIONICA SLIKANJA

 

Danas je Prof.dr Snežana Arnautović Stjepanović održala radionicu slikanja u Osnovnoj školi Branko Pešić sa decom uzrasta od 8 do 13 godina. 

Radionice Igra, reč i slika je pokrenuo Institut za umetničku igru koje se realizuju kroz seriju besplatnih radionica umetničke igre, kreativnog pisanja i slikanja a koje su namenjene romskoj deci u osnovnom i srednjem obrazovanju. Projekat je podržan od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i drustveni dijalog. 

Udruženje Instituta za umetničku igru je uvidelo potrebu za realizacijom ovog projekta na osnovu dosadašnjeg rada u oblasti umetničke edukacije u kojoj je zastuplјen jako mali broj dece romske populacije. Tokom sedmogodišnjeg rada i organizacije master klasova, otvorenih vrata, besplatnih radionica do sada nismo imali polaznike romske nacionalnosti.

Cilј nam je da ovim projektom omogućimo učešće deci ženske romske nacionalnosti koja u svojoj zajednici nemaju ista prava i slobodu tako što ćemo promovisati mogućnost slobodnog izražavanja u oblasti umetnosti i posebno raditi na ohrabrivanju i jačanju samopouzdanja polaznica.

Program vode profesori sa dugogodišnjim radnim iskustvom u svojoj oblasti: Ognjen Vučinić (savremena igra), Prof. dr Miomir Petrović (kreativno pisanje) i Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović (slikarstvo).

 

This site is registered on wpml.org as a development site.