15. June 2022.

PRIJEMNI ISPIT I UPIS NA MASTER STUDIJE UMETNIČKA IGRA ZA AKADEMSKU 2022/23.

PRIJEMNI ISPIT I UPIS NA MASTER STUDIJE UMETNIČKA IGRA ZA AKADEMSKU 2022/23.

 

Institut za umetničku igru raspisuje prijemne ispite za Master studije Umetnička igra i Master studije plesnog performansa – IUI Transition Dance Company za 2022/23. akademsku godinu. Master studije su namenjene pojedincima s visokoškolskim obrazovanjem iz umetnosti koji poseduju najmanje 180 ECTS bodova.

Master program Instituta za umetničku igru namenjen je ambicioznim diplomcima koji žele da prodube znanja iz oblasti umetničke igre, koreografije i pedagogije, kao i već ostvarenim profesionalcima koji žele da unaprede znanja i veštine kako bi postigli što bolje rezultate na ličnom i profesionalnom planu.

Svi zainteresovani kandidati za Master studije mogu da dobiju informacije o upisu uz prethodno zakazivanje: institutzaumetnickuigru@gmail.com, putem i-mejla: prijave@iui.rs i putem telefona 011 41 40 421.

Prijave se vrše online putem linka:

http://www.iui.rs/upis-na-master-studije 

 

Master studije Umetnička igra

Program master studija traje dve godine, odnosno četiri semestra i sastoji se od šesnaest predmeta (obavezni i izborni) koji predstavljaju ravnotežu između akademsko obrazovnih, naučno stručnih, stručno aplikativnih i teoretsko metodoloških predmeta. Obavezni predmeti doprinose opštoj stručnosti, a izborni omogućuju studentima dodatnu  specijalizuju za odabrane smerove kako bi stekli korisno praktično i tržišno upotrebljivo znanje i veštine.

Sastavni deo master programa, čini Master rad svakog studenta, koji je rezultat usaglašavanja teorije i prakse a koji student sa svojim mentorom izrađuje tokom celokupnog trajanja programa. Nakon odbrane Master rada student stiče 120 ESPB bodova i zvanje Master dramski i audiovizuelni umetnik – Umetnička igra.

Prijemni ispit za master studije umetnička igra će se održati 30.06.2022. godine u 14.00h.

Prijemni ispit se plaća 5000 RSD.

Kandidati polažu prijemni ispit, koji se sastoji od analize portfolija umetničkih i stručnih radova kandidata kao i razgovora sa Komisijom.

 

Master studije plesnog performansa IUI Transition Dance Company

Master studije plesnog performansa – Dvostruko dostignuće: rigorozni izazovi kroz život u plesnoj kompaniji i zahtevne master studije.

IUI Transitions Dance Company je plesna kompanija nastala u okviru Instituta za umetničku igru namenja pojedincima s visokoškolskim obrazovanjem iz umetnosti koji poseduju najmanje 180 ECTS bodova.

IUI Transitions Dance Company istovremeno se bavi obrazovanjem i eksperimentisanjem radi pronalaženja novih oblika koreografskog i igračkog vokabulara, i načina izražavanja misli koje koreograf kao zadatak stavlja pred igrače.

Rezultat takvog načina rada treba da bude pronalaženje neočekivanih, podsticajnih izazova pri radu na ovom delu, koje će biti dostupno širokom auditorijumu.

Audicija za Master studije plesnog performansa će se održati  4.07.2022. godine u 12.00h. Audicija podrazumeva pod, vežbe na centru i improvizacije (profesor zadaje improvizaciju).

Prijemni ispit se plaća 5000 RSD.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.