28. June 2024.

PREMIJERNO IZVOĐENJE PREDSTAVE 𝐍𝐀Š𝐄 𝐒𝐄𝐋𝐎x I PROSLAVA 10 GODINA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU

Izvoðenjem plesne predstave ‘NAŠE SELOx’ austrijskog koreografa Simona Majera, sinoć je u Velikoj Sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu, Institut za umetničku igru svečano obeležio deset godina kontinuiranog rada.

 

 

 

NAŠE SELOx•OUR VILLAGEx“ je jedinstvena predstava koju su zajednički kreirali renomirani koreograf Simon Majer i talentovani studenti Instituta za umetničku igru u Beogradu. U duhu obeležavnja decenije rada Instituta za umetničku igru, ovu prekretnicu obeležavamo izvođenjem predstave koja se fokusira na temu proslave. Predstava istražuje umetnost, moć i raznovrsnost proslave, baveći se raznim emocijama i iskustvima koja dolaze sa slavljem, ističući izazove i trijumfe na putu ka radosti, vitalnosti i svečanosti.

 

 

 

 

NAŠE SELOx•OUR VILLAGEx“ slavi čitav spektar ljudskih emocija i osećanja – od radosti i sreće do tuge, besa i zadovoljstva. Pozivamo vas da doživite naše selo – mesto gde su pokreti blagostanja postali naša igra, a zvuci blagostanja naša muzika. To je mesto gde su svi dobrodošli da učestvuju u našoj magiji, da postanu deo naše zajednice i da budu cvet koji sija pod zaštitom velikih stabala. Pridružite nam se u ovoj proslavi života i živopisnih, raznovrsnih emocija koje čine naše postojanje tako bogatim i značajnim.

 

 

Predstavu izvode: Katarina Bućić, Sanela Žoljić, Vanja Gerzina, Ryan Koh Yik Heng, Kyra Photiou, Julia Arzumanova, Olga Omeljanenko, Iva Ilijevski, Anja Stojankić, Olga Murašova i Tamara Ljesar. Asistenti koreogaraf su Katarina Bućić, Ognjen Vučinić i Lisa Anetsmann, kostim za predstavu je uradila Snežana Arnautović Stjepanović.

 

 

 

Simon Majer (Austrija 1984.), u svom radu insistira na dijalogu između kultura – na produktivnom sukobu tradicije i modernosti. Majer je klasično obučeni igrač ali i umetnik performansa i muzičar, koji u svom radu putuje između žanrova, kao i između kulturnih svetova koji su ga oblikovali: od ruralne narodne kulture do Bečkog državnog baleta, pa do Anne Terese De Keersmaeker, sa kojom je napravio nekoliko produkcija pre nego što je stekao ime kao solo umetnik na međunarodnoj plesnoj sceni. U kreativnom procesu, Simon Majer traga za slobodnim umetničkim izrazom, mešajući sve vrste žanrova i stilova kako bi omogućio senzualne, uzbudljive forme izvođenja. Iznova i iznova dinamičke interakcije grupe dovode do trenutaka nalik transu u kojima se percepcija i fizička snaga kombinuju da bi stvorili očaravajući ritam. Gravitacija i ozbiljnost ustupaju mesto razigranim improvizacijama, izazivajući u publici radost otkrivanja izvođača koji smišljaju nove zvuke, svetlosne efekte i koreografije.

 

Fotograf: Belkisa Beka Abdulovic

 

This site is registered on wpml.org as a development site.