19. May 2022.

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE TRE SORELLE

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE TRE SORELLE

 

 

Na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore u petak 20. maja premijerno će biti izvedena plesna predstava Tre Sorelle  u koreografiji Prof. Aleksandra Ilića i režiji Prof. Aleksandra Nikolića s početkom u 20.00 časova.

Plesna predstava je nastala na motivima tradicionalne priče narodnog duha u Boki Kotorskoj – legendi o tri sestre u kom se kroz pokret, ples i muziku prikazuje zajedništvo, ali i rivalstvo, ženska pobuna protiv konvencija, tradicije, dogme i patrijarhalne postavke sveta koja je pogotovo zastuplјena u malim sredinama, navode autori.

Baletski studio Muzičkog centra Crne Gore (MCCG) počeo je sa radom ove godine sa jeadanaest članica koji čine Manja Pavićević, Ksenija Sinđić, Anja Lučić, Tamara Radonjić, Tijana Dragović, Staša Šćepanović, Kristina Mrkić, Elena Vujošević, Barbara Šuškavčević, Natalija Roganović i Ksenija Kankaraš.

Scenografiju za predstavu je uradila Dunja Kostić, kostim Senka Ranosavlјević a autor muzičkih aranžmana je Georg Draušnik. Asistent koreografa je Mojca Majcen, a baletski repetitor Viktorija Strugar.

 

Fotografija Dejan Kalezić

This site is registered on wpml.org as a development site.