07. October 2022.

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE SARA-JE-VO

PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE SARA-JE-VO

 

Miona Petrović, Mojca Majcen i Ognjen Vučinić premijerno su nastupili u plesnoj predstavi SARA-JE-VO Balkan Dance Project-a u koreografiji Edhema Jesenkovića u okviru Festivala MESS.

Predstava je izvedena 5. oktobra u produkciji Udruženja Živimo balet i Balkan Dance Project-a na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu.

Ovo je surova i groteskna, ali osetljiva priča o našim prostorima, kršenju pravila i tvrdoglavosti. U izvođenju igrača jakih ličnosti (Ognjen Vučinić Hrvatska, Miona Petrović Srbija, Luka Ostrež i Mojca Majcen Slovenija, Ana Kuzmanović i Emir Fejzić Bosna i Hercegovina) posebno odabranih za Balkan Dance Project 2022, na muziku koju izvodi Basheskia (Leonardo Šarić i Nedim Zlatar).

Životni prostor je sredstvo gde držite sebe, svoj identitet i privatnost. A taj prostor se odnosi i na osećaj unutrašnjeg prostora i sadrži lične uspomene, poznate mirise, ukuse, predmete i prepoznatljiv osećaj doma. To je teritorija koja održava vaše postojanje, sadrži vaša vlastita uverenja i mesto gde skupljate snagu i ljubav, navodi koreograf Edhem Jesenković.

Scenografiju inspirisanu tradicionalnim bosanskim kamenom Stećkom potpisuje Adis Fejzić, a izvršna producentkinja predstave je Nataša Hajdarević.

 

Fotografija: Velija Hasanbegović

This site is registered on wpml.org as a development site.