17. September 2021.

Predstavljanje Prof. Aleksandra Ilića na regionalnom sastanku Međunarodne platforme Teatroskop

Predstavljanje Prof. Aleksandra Ilića na regionalnom sastanku Međunarodne platforme Teatroskop

 

Na regionalnom sastanku Međunarodne platforme Teatroskop u Francuskom Institutu u Beogradu, Profesor Aleksandar Ilić je predstavio programe koji su ostvareni u saradnji Instituta za umetničku igru, Teatroskopa i Francuskog Instituta u Srbiji.

Prof. Ilić je predstavio online predavanje koje je održano uz podršku Teatroskopa 8. i 9. juna 2020. godine. Vebinar Zapisivanje plesa i analiza pokreta: predstavlјanje sistema Rudolfa Labana (1879-1958), vodio je francuski igrač, koreograf, predavač i specijalista Laban kinetografije Rafael Koten.

Takodje je govorio o savremenoj plesnoj predstavi Shelter u koreografiji Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura, autorskog dvojca kompanije Sine Qua Non Art koja  je ujedno i završna predstava studenata Instituta za umetničku igru. Predstava je premijerno izvedena u okviru Belef-a 29. juna 2021. godine u Bitef Teatru.

Profesor Ilić je predstavio Festival Sola koji je Institut za umetničku igru realizovao 29. i 30. maja 2021. godine i najavio da će sledeće godine ovaj festival biti izveden u većem obimu, kao i da će biti otvoren javni poziv za sve partnere i umetnike koji žele da učestvuju u njegovoj realizaciji.

This site is registered on wpml.org as a development site.