14. April 2022.

PRAZNIK IGRE

PRAZNIK IGRE

 

 

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalono obeležava 29. aprila, Institut za umetničku igru će izvesti koncert Praznik igre koji je posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta. Koncert će biti izveden na sceni Opere i teatra Madlenianum, s početkom u 20.00 časova. Koncert izvode studenti Instituta za umetničku igru i Kompanija Balet mladih. Projekat se realizuje kroz program usavršavanja mladih iz oblasti klasičnog baleta i umetničke igre koji je podržan od strane Kancelarije za mlade grada Beograda.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije. Rukovodilac kompanije je balet majstor Amalia Mindrutiu (Rumunija) uz asistenciju i saradnju sa baletskim pedagozima Milicom Bezmarević i Milom Stijak. Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić.

Koncert će biti otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta Uspavana lepotica, u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu. Nakon toga će biti prikazane neke od najlepših numera iz poznatih baleta kao što su varijacija Rajmonde iz baleta Rajmonda, Španska igra iz baleta Labudovo jezero, Pas de trois Odalisques iz baleta Korsar.

U drugom delu koncerta će biti izveden drugi čin iz baleta Labudovo jezero. Glavne uloge nosiće Nastasja Ivetić kao Odeta (studentkinja II godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru), Ahmed Yehia kao princ Zigfrid (Prvak baleta u Kairo operi i baletu, i student master studija na Institutu za umetničku igru), dok će ulogu zlog čarobnjaka Rotbarta nositi Ognjen Vučinić (Profesor savremene igre na Institutu za umetničku igru).

Karte za koncert po ceni od 1000 dinara možete kupiti uz rezervaciju pozivom na broj: 

011/4140 421 svakog radnog dana od 9.00 do 17.00 časova ili putem maila teodora.zivkovic@iui.rs 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.