17. May 2021.

POSLEDNJIH PET GODINA

POSLEDNJIH PET GODINA

 

Na sceni Opere i teatra Madlenianum u subotu 15. maja s početkom u 19.30 časova, premijerno je izveden mjuzikl Poslednjih pet godina u režiji Roberta Boškovića pod dirigentskim vođstvom maestra Vesne Šouc.

Koreografiju je uradila apsolvetnkinja Milica Cerović uz asistenciju alumnistkinje Jovane Ikonić.

Priča prati Džejmija mladog, talentovanog, jevrejskog pisca koji se zaljubljuje u Keti, glumicu koja se muči da izgradi svoju karijeru. Njihova ljubavna priča, od upoznavanja, braka, razmirica i razlaza, tokom petogodišnjeg perioda, je napravljena kao muzička „dekonstrukcija“ ljubavnog odnosa. Sve Ketine pesme počinju završetkom njihovog braka i vraćaju se u doba ljubavi, dok Džejmijeve pesme počinju kada su započeli vezu i idu ka kraju braka, a „sreću“ se u trenutku prosidbe. Mjuzikl se izvodi u aranžmanu sa Music Teatrom International (Europe) Limited: www.mtishows.eu. Prva premijera je planirana 15. maja, a druga premijera 16. maja na Velikoj sceni Madlenianuma.

Glavne uloge tumače Mina Gligorić i Dimitrije Cincar Kostić.

Autorski tim čine kostimograf Snežana Pešić Rajić; prevod i prepev Vesna Šouc i Jovana Jezdović; dizajn svetla Srđan Jovanović; mapiranje, hologrami i projekcije Matej Bodrušić i Aleksandar Rapajić; video Kreativni studio Zepter; asistent reditelja Isidora Goncić; asistent scenografa Nikolina Kuzmić.Vođa Ispicijent i vođa predstave Vesna Ćurčić Petrović.

Baletski ansambl Ljubica Nešić, Natalija Đikanović, Anđela Aranđelović, Dejan Bošković, Stefan Ćaldović, Luka Stefanović, Danilo Fatić i studentkinja treće godine Odsek savremena igra Andrea Dobrić.

 

Reprize su zakazane za 16, 19 i 24 maj s početkom u 19.30 časova.

Fotografija Zoran Škrbić.

This site is registered on wpml.org as a development site.