26. November 2021.

PLESNA PREDSTAVA SHELTER VEČERAS U SLOVENIJI

PLESNA PREDSTAVA SHELTER VEČERAS U SLOVENIJI

 

Plesna predstava Shelter u izvođenju Instituta za umetničku igru koreografa Kristofa Beranžea i Žonatana Pranlas-Deskura (Francuska) će biti izvedena večeras 19. novembra s početkom 19.30 časova na sceni Plesnog foruma Celje (Slovenija) u organizaciji Hiše kulture Celje, čime se završava regionalna turneja ovog projekta, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i međunarodne platforme Teatroskop Francuskog Instituta u Srbiji.

Na obostrano zadovoljstvo i publike i kritike, celjska kulturna scena ponovo se vraća na mapu nezaobilazne plesne destinacije u Sloveniji na čemu intezivno deluje Mojca Majcen studentkinja druge godine Odseka koreografija.

U predstavi igraju alumsnistkinje i studentkinje: Katarina Bućić, Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Ana Mihova, Katarina Ilijašević, Sonja Stojanović i Tijana Ostojić.

Koreografija Shelter je završna predstava studenata Instituta za umetničku igru, odseka za savremenu igru. Shelter je novi i neuobičajeni stvaralački proces inspirisan ritmovima muzičkih partitura u kome muzika i ples kreiraju brzinu, iniciraju pokret tela i njegov let i pričaju epsku sagu o istoriji Beograda, grada raspetog između stalnog razaranja i izgradnje. Zatim iznutra gradimo sklonište čiji je zadatak da nam omogući otvaranja ka svetu uprkos njegovim kontradikcijama, dostignemo tišinu usred urbane vreve i dramatičnosti života. Tokom procesa analiziramo kategoriju propadanja, rastakanja čak i onih struktura za koje smo mislili da su večne, momente tokom kojih shvatamo da je samo naše telo naš hram, navode autori.

Plesna predstava SHELETER (Sklonište) premijerno je izvedena 29. juna na sceni BITEF teatra.

Više o predstavi pogledajte ovde: https://www.hisakulture.si/2021/11/06/plesna-predstava-shelter-zaklonisce/ 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.