18. January 2022.

PLAN RADA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU 2022

PLAN RADA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU 2022

 

U osmoj godini uspešnog i kontinuranog delovanja Institut za umetničku igru predstavlja raznovrstan, hrabar i ambiciozan program za 2022. godinu.

U okviru jedne institucije u kojoj se ravnopravno obrazuju budući igrači u polju klasičnog baleta, savremene igre i narodne igre, januar je započeo tradicionalnim seminarom iz oblasti klasičnog baleta koji je vodila koreografkinja i balet majstor Saša Evtimova iz Severne Makedonije.

U februaru će premijerno biti izveden koncert Bobana Kostića, diplomski rad na odseku scenska narodna igra i muzika, a u Studentskom kulturnom centru 25. februara biće predstavljen projekat Telo u fokusu prezentacija studentskih radova koji su nastali na predavanjima kod Prof. dr Snežane Arnautović Stjepanović i Prof. Dijane Milošević. Ovaj mesec obeležiće i gostujuća predavanja koreografa i igrača iz Slovenije Luke Ostreža, laureata poslednje edicije Festivala koreografskih minijatura.

Uz podršku Mađarskog kulturnog centra u Beogradu tokom marta Institut za umetničku igru će ugostiti koreografkinju Ritu Góbi, koja će raditi sa studentima na odseku savremena igra i koreografija.

April je tradicionalno mesec koji je posvećen Međunarodnom danu igre (29. april) te će se pored brojnih manifestacija održati Nedelja igre u okviru koje će biti predstavljeni brojni performansi i koreografije u javnim prostorima. U aprilu će biti održana intenzivna predavanja i radionice iz savremene igre koje će voditi Yoram Karmi iz Fresco Dance kompanije koji uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji dolazi iz Tel Aviva.

U poslednjem vikendu maja biće održana druga edicija Festivala Sola na kom će biti predstavljeni umetnici iz Belgije, Hrvatske, Izraela, Austrije i Srbije. Festival Sola će i ove godine biti izveden na nekoliko lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

Kraj juna će biti obeležen premijernim izvođenjem diplomske predstave šeste generacije studenata svih odseka. Koreografiju će uraditi Tamara Gvozdenović koja već dugi niz godina stvara u Francuskoj.

Institut za umetničku igru biće domaćin međunarodne umetničko stručne konferencije na temu Budućnost akademsko zasnovanim izvođačkim umetnostima u post kovid svetu.

Kompanija balet mladih predstaviće se premijerno u koreografijama Amalie Mindrutiu balet majstora iz Rumunije, a tradicionalni SHOWCASE biće izveden u novembru ove godine.

Nakon uspešne prezentacije Instituta za umetničku igru na EXPO-u u Dubai, svoju promociju ovaj jedini visokoškolski program iz oblasti umetničke igre u Srbiji svoj program predstaviće i u Egiptu.

 

Fotografija: Marcell Piti

This site is registered on wpml.org as a development site.