15. November 2022.

OTVORENA VRATA SA TIJANOM PRENDOVIĆ

OTVORENA VRATA SA TIJANOM PRENDOVIĆ

 

Otvorena vrata će se održati 24.11.2022. godine u Institutu za umetničku igru i podrazumevaju radionicu savremene igre koju će voditi gostujuća profesorka Tijana Prendović.

 

Otvorena vrata su namenjena učenicimа od prve do četvrte godine srednjih baletskih škola i plesnih studija.

Radionica savremene igre će se održati od 18.00 do 20.00h u Novoj Sali Instituta.

 

Prijave za učešće na radionicama se vrše putem maila: katarina.bucic@iui.rs

Sa naznakom: Otvorena vrata

 

Prijava treba da sadrži:

 

Kotizacija za učešće iznosi 1500 RSD

Uplata se vrši na ž.r. Instituta broj: 265167031000009130;

Poziv na broj: JMBG kandidata;

Svrha uplate: Otvorena vrata Tijana Prendović

Primer uplatnice:

 

 

Ukoliko imate pitanja možete nas kontaktirati na mail: katarina.bucic@iui.rs ili telefon: 011/41 40 421

 

 

TIJANA PRENDOVIĆ

Tijana Prendović je rođena u Beogradu 1990. godine. Završila je srednju baletsku školu Lujo Davičo, na odseku savremena igra. Studirala je u Holandiji na Univerzitetu umetnosti u Amsterdamu gde je diplomirala 2012. godine na odseku savremena igra.

Tokom 2013. godine, kao slobodan umetnik stažira u dve plesne trupe iz Holandije –  Krisztina de Chatel (Dance Group Amsterdam) i Keren Levi (The Dry Piece). 2014. godine, izvodi tri performansa na sceni nemačkog pozorišta u Oldenburgu čije koreografije potpisuju Sungyop Hong (Was Sie Bewegt), Sharon Eyal i Gai Behar (Plafona), Guy Weizman i Roni Haver (Finale Grande). Od 2014. do 2020. izvodi nekoliko performansa na sceni Narodnog pozorišta u Majncu u Nemačkoj: 2014/2015. godine izvodi My Private Odyssey u koreografiji Guy Weizman i Roni Haver; Montreal u koreografiji Danièle Desnoyers i José Navas. 2015/2016. godine izvodi 4 u koreografiji Guy Weizman i Roni Haver; Plafona Now u koreografiji Sharon Eyal i Gai Behar; Object u koreografiji Garry Stewart; Sehnsucht, limited edition u koreografiji Koen Augustijnen. 2016/2017. godine izvodi FAM – Red Acts  u koreografiji Eleonore Lachky; Magma- Fall Seven Times u koreografiji Guy Nader i Maria Campos; Shift u koreografiji Rui Horta; Hochzeit u koreografiji Koen Augustijnen. 2017/2018. godine izvodi Impetus u koreografiji Guy Nader i Maria Campos; Small Places u koreografiji Guy Weizman i Roni Haver. 2018/2019. godine izvodi Nothing (koreografija Roy Asaf); Twist (koreografija Victor Quijada) 2019/2020. godine izvodi Tambora (koreografija Giuseppe Spota) ; 3D ( koreografija Mischa van Leeuwen, Scapino Ballet, *premijera odložena zbog COVID-19).

Od 2019. godine radi kao profesor savremene igre radi u Nemačkoj, Italiji i Srbiji:  Minhenu (Iwanson škola savremenog plesa), u Minsteru (Plesni teatar Minster), u Vupertalu/Dizseldorfu (Plesna kompanija Fabien Prioville), u Hanoveru (Plesna tačka Hanover), u Berlinu (Marameo), u Bonu (Cocoon Plesna kompanija), u Kaselu (SOZO vizije u pokretu; Državno pozorište u Kaselu), u Frankfurtu (HfMDK ; Plesna platforma Rhein-Main), u Majncu (Tanzmainz plesna kompanija). U Srbiji, odnosno u Beogradu je podučavala u baletskoj školi Lujo Davičo, a u Italiji, Rimu podučavala je u plesnom studiju Profesionalni plesni odsek (Dance Studio Dipartimento Professionale Danza).

 

Časovi savremene igre Tijane Prendović su zasnovani na specifičnom pristupu floor-work tehnike koja uključuje akrobatske i atletske elemente. Dinamična energija, koncentracija i kreativnost su ključni aspekti časa. Fokus rada je unapređivanje tehnike kretanja kroz različite nivoe, razvijanje dinamike, i sposobnost plesača da oseti i reaguje na druge plesače u prostoru. Tokom rada sa studentima poseban akcenat će biti na rad u paru, kao što su davanje i primanje težine, poverenje i osluškivanje partnera. Kulminacija časa je iskustvo deljenja grupne energije.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.