31. May 2021.

Održan prvi međunarodni festival Sola

U organizaciji Instituta za umetničku igru iz Beograda, a uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, Austrijskog kulturnog Foruma i Body Architecture organizacije iz Beča, Kulturnog Centra Beograda, Muzeja savremene umetnosti, Narodnog pozorišta u Beogradu i Fakulteta za inženjerski menadžment, realizovan je prvi Međunarodni festival Sola (koreografija i performans). Festival Sola je prvi festival ovog tipa u Srbiji koji se realizuje u produkciji i organizaciji Instituta za umetničku igru a koji je održan 29. i 30. maja 2021. godine.

Festival je otvoren 29. maja u Muzeju Savremene Umetnosti u Beogradu. Festival su otvorili direktorka Muzeja Maja Kolarić, direktor Austrijskog kulturnog foruma Adrijan Fajks i dekan Instituta za umetničku igru Prof. dr Vladimir Tomašević.

Prvog dana festivala u Muzeju Savremene Umetnosti prikazan je Koreografski solo Landscape before catastrophe Higina Delimata (Austrija) i koreografski solo Tombés, Tamare Gvozdenović (Francuska).

Drugog dana festivala, u Kulturnom centru Beograda u Galeriji Podroom prikazan je performans Ja – lutka/ I – a doll koji je ujedno i doktorski umetnički rad Marine Bukvički, nastao na Institutu za umetničku igru, na doktorskim studijama Umetnička igra i performans.

Festival je svečano zatvoren predstavom Rave (On)! Ognjena Vučinića i Aleksandre Mišić (Hrvatska) koja je izvedena u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović.

Čestitamo svim učesnicima na sjajnim izvođenjima!

Zahvaljujemo se na podršci Sekretarijatu za kulturu Grada Beograda, Austrijskom kulturnom Forumu i Body Architecture organizaciji iz Beča, Kulturnom Centru Beograda, Muzeju savremene umetnosti, Narodnom pozorištu u Beogradu i Fakultetu za inženjerski menadžment bez kojih se ne bi realizovao projekat Festival Sola.

Zahvaljujemo se svim učesnicima, saradnicima, volonterima i celokupnom timu Instituta za umetničku igru.

This site is registered on wpml.org as a development site.