24. April 2023.

ODRŽAN GALA KONCERT U VUKU

ODRŽAN GALA KONCERT U VUKU

 

Dugim aplauzom publika je oduševljeno nagradila Gala koncert u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru i članova kompanije Balet mladih. Posetioci su imali priliku da pogledaju izuzetna izvođenja najpoznatijih delova baleta. Kako su autorke i najavile, koje su i osmilile i pripremile odabir programa, Milica Bezmarević, Mila Stijak i Ane Spremić uz asistenciju Jovice Begojeva, publika je imala priliku na sceni Teatra Vuk po prvi put kod nas da pogleda izvođenja varijacija i delova baleta Konjić Grbonjić, Faraonova kći, Bajadera, Esmeralda i Rajmonda.

Publika je posebnim aplauzom podržala već buduće nade srpskog baleta Anastasiju Vujnović, Anastasiju Nikčević, Emmu Keyes i Unu Stepanović, koje su na visokom tehničkom nivou izvele zahtevne baletske bravure.

Program Gala koncerta izvelo je preko dvadeset članova kompanije Balet mladih koji su redovni učenici osnovne i srednje baletske škole: Manojlović Tea, Marin Andrijana, Marković Manja, Prodanović Lana, Vuković Lara, Stamenković Dunja, Teslić Ana, Medaković Dea, Jović Mila, Vujnović Anastasija, Nikčević Anastasija, Savković Nikolina, Nedović Nađa, Stanić Filip, Bošković Sonja, Đeković Ana, Svorcan Ana, Đorđević Jana, Emma Keyes, Arsenović Natalija i Nikolić Stefan, kao i studenti II godine Instituta za umetničku igru: Stepanović Una i Sekulić Vladimir.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije. Kompaniju vode prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta Milica Bezmarević, Mila Stijak i Ana Spremić, profesorke Instituta za umetničku igru u saradnji sa gostujućim pedagozima te institucije.

 

Fotografija Belkisa Beka Abdulović

This site is registered on wpml.org as a development site.