13. January 2022.

NOVI SAD EVROPSKA PRESTONICA KULTURE 2022

NOVI SAD EVROPSKA PRESTONICA KULTURE 2022
 
 
Novi Sad će u 2022. godini poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, zajedno sa Kaunasom (Litvanija) i Ešom (Luksemburg).
U svečanom programu u režiji Prof. Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića će nastupiti eminentni predstavnici novosadske i vojvođanske kulturne scene, među kojima su Balet i Opera Srpskog narodnog pozorišta, Aradačke meškarke, perkusionistički ansambl dRumble, Tamburaški orkestar Velos, Aleksandar Bahun na klaviru, Todor Ursu na cimbalu i Plesno udruženje Gruv.
 
Programu će prisustvovati brojne zvanice iz cele Evrope, predstavnici bivših, sadašnjih i budućih kulturnih prestonica, ambasadori zemalja iz celog sveta, strani novinari, državni vrh, kao i brojni gosti Srpske Atine, biće prikazana tradicija Novog Sada i Vojvodine u svetlu evropskih vrednosti koje prožimaju celokupan program Novog Sada kao Evropske prestonice kulture kroz ukupno osam, tematski orijentisanih programskih lukova, tj. celina.
 
Uz profesora Aleksandra Radulovića nastupiće i studentkinje Instituta za umetničku igru Tamara Ljesar i Nevena Antić, a asistenkinja koreografa je Mojca Majcen.
 
Scenografiju potpisuje Dunja Kostić a kostim Senka Ranisavljević.
 
Program se može pratiti u prenosu Radio televizije Srbije od 18.00 časova na Drugom programu Radio-televizije Srbije i Prvom programu Radio-televizije Vojvodina.
 
This site is registered on wpml.org as a development site.