24. December 2021.

NAGRAĐENI STUDENTI NA 25. FESTIVALU KOREOGRAFSKIH MINIJATURA

NAGRAĐENI STUDENTI NA 25. FESTIVALU KOREOGRAFSKIH MINIJATURA

 

Pod sloganom RestART 23. decembra s početkom u 20.00 časova na maloj sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta održan je 25. Festival koreografskih minijatura u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije.

U takmičarskom delu svoje koreografije predstavile su alimnistkinje Mina Ćirić i Katarina Ilijašević, i Nevena Antić studentkinja treće godine na odseku Scenska narodna igra i muzika.

Treću nagradu i nagradu publike osvojila je Katarina Ilijapšević s koreografijom 2FUNNY4 u izvođenju Jovane Grujić. Dramaturgiju potpisuje Luka Jovanov a muziku Thomas Bangalter.

Plaketa Aleksandar Izrailovski uručena je Mini Ćirić za koreografiju Ekologija odnosa u izvođenju Tanje Ivanov i Mine Ćirić na muziku Nightmare music, Cryo Chamber.

Među laureatima su Luka Ostrež (Slovenija) prva nagrada koreografija Doomsday, Dora Šesto i Dora Sarikaya (Hrvatska/Turska) druga nagrada koreografija Frontapage, Nagrada kritike i nagrada ohrabrenje pripala je Marini Aranitović iz Srbije za koreografiju Hibrid i nagrada ohrabrenje Anđeli Žugić i Predragu Dediću iz Srbije za koreografiju Iz drugog ugla.

 

Čestitamo našim studentkinjama na uspehu i nagradama, kao i svim ostalim izvođačima.

 

Fotografija Stanko Đalić.

This site is registered on wpml.org as a development site.