05. October 2021.

NAGRADA ZA PROJEKAT DAH TEATRA DRVEĆE PLEŠE

NAGRADA ZA PROJEKAT DAH TEATRA DRVEĆE PLEŠE

 

Austrijsko savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove pozvalo je Prof. Dijanu Milošević i članove DAH Teatara u Austriju na festival inovacija Market of the Future, gde su predstavili svoj projekat Drveće pleše 2. i 3. oktobra 2021. godine u Gracu, u Austriji.

 

Projekat Drveće pleše jedan od pet međunarodnih projekata nagrađenih od strane austrijskog javnog radija Oe1, koji je sastavni deo austrijskog javnog servisa ORF, u okviru inicijative Fixing the Future – Casting New Ideas. U konkurenciji od 43 projekata iz 20 zemalja DAH Teatar je jedan od dobitnika nagrade za najinovativniju ideju za promene i „popravljanje budućnosti sada”.

 

Projekat se sastoji od predstave Drveće plešerazgovora sa publikom posle predstave, okruglih stolova o klimatskim promenama i zaštiti drveća, na koje su pozvani stručnjaci, aktivisti i umetnici, kreiranja digitalne platform koja će spajati umetnike, aktiviste i građane.

 

U godini jubileja, 30 godina od svog postanka, DAH Teatar će premijerno izvesti novu predstavu pod nazivom Drveće pleše 30, 31. oktobra i 1. novembra sa početkom u 20 časova u Studentskom parku u Beogradu.

 

Predstavu, u saradnji sa Institutom za umetničku igru, podržali su ITAC– Climate Impact, Austrijska Ambasada u Beogradu – Program Kultura i razvoj, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu.

 

O projektu saznajte više na sajtu:

https://oe1.orf.at/artikel/687542/The-award-winners

 

O predstavi saznajte više na sajtu:

https://dahteatarcentar.com/drvece-plese-novi-projekat/

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.