06. November 2023.

NAGRADA ZA INVENTIVNOST KOREOGRAFSKOG IZRAZA

NAGRADA ZA INVENTIVNOST KOREOGRAFSKOG IZRAZA

 

Po tradiciji, već treću godinu za redom, na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, održava se Festival scenskog pokreta i koreodrame, čiji je idejni tvorac i inicijatorka dr Vera Obradović-Ljubinković, redovni profesor. I ove godine, Festival SPIK sadrži takmičarski deo za koreodramska ostvarenja i takmičarski deo video radova koji uključuju umetničko izražavanje kroz ples i pokret. Festival se realzuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

Na III Festivalu scenskog pokreta i koreodrame održanom na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici prikazano je 13. odabranih video radova u takmičarskom delu programa.

Žiri u sastavu:

drum. Marija Knežević, docent, FU KM – predsednica; Adrijana Barsi, master, predsednica Udruženja srpsko-japanskog prijateljstva Hanami iz Vršca i Nataša Gvozdović-Matović, master, stručna saradnica, FU KM – doneo je jednoglasnu odluku da Nagradu za inventivnost koreografskog izraza dodeli radu One minute ja.

Žiri posebno ističe da video rad One Minute Ja Instituta za umetničku igru autora Ognjena Vučinića i docentkinje Katarine Bućić predstavlja snažan doprinos savremenom plesnom izrazu. Telo plesača je osnovni medij koji kroz bogatstvo svedenih pokreta korespondira sa publikom, zahvaljujući izvrsnosti koncepta i izvedbe.

 

ČESTITAMO!

 

This site is registered on wpml.org as a development site.