13. May 2021.

NAČIN KRETANJA / DON'T LET ME DOWN

Premijera Način kretanja/Don’t let me down Studenstki kulturni centar 21. maj u 18.30 časova Velika sala.

Koreograf Katarina Ilijašević;
Dramaturg Luka Jovanov;
Vizuelni identitet Dunja Maksimović
Kompozitor i izvođač Jana Rančić
Izvođači Jovana Grujić, Bisera Dimčeva, Natalija Trifunović i Miona Petrović.

Način kretanja/Don’t let me down je pop-up party na autobuskoj stanici. Don’t let me down je molitva spotlight-u. Don’t let me down je pokušaj ironijskog bega od svih Warholovih (ne)tačnih zaključaka o slavi.

Performans je baziran na kolopletu svakodnevnih situacija formalno definisanih hodanjem, padom, promenom fokusa, skokom – kao načinima kretanja, jasnim znakovima diskontinuiteta, metaforama za nepostojanost u trenucima koji nas zanimaju – trenucima za koje se borimo da bismo nešto podelili sa svetom, da bismo dosegli još malo prepoznavanja, da bismo dospeli u tačku spotlight-a i u njoj ostvarili sebe na jedan nov način, dali sebi novi život, obukli novo ruho.
Kako spotlight utiče na to kako radimo stvari? Kako koristimo svojih pet minuta slave – najbolje ili najatraktivnije, i šta se dešava ako se ne iskoriste uopšte?
Individualizam više nije izgovor da se objasne fenomeni civilizacije. Individualizam je pošast savremenog doba.
Don’t let me down ne dozvoljava povratak u normalu. Don’t let me down propagira rejv koji se nikad ne završava. Hajde da svi postanemo Andy Warhol.
Nemoj me izneveriti, oh moj savršeno bolni trenutku slave!

Poštovanjem Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID -19, broj mesta u velikoj sali je ograničen, te je neophodno da rezervišete svoje mesto na e-mail: teodora.zivkovic@iui.rs

This site is registered on wpml.org as a development site.