26. January 2022.

MOĆNE ŽENE LJUBAVLJU ZBORE

MOĆNE ŽENE LJUBAVLJU ZBORE

 

U okviru Dana ruske kulture u organizaciji Istorijskog arhiva Srem u Sremskoj Mitrovici, 25. januara premijerno će biti izveden performans Moćne žene ljubavlju zbore na sceni pozorišta Dobrica Milutinović s početkom u 18.00 časova.

Performans je nastao po istoimenoj knjizi Mirjane Marković (СИЛЬНЫЕ ЖЕНЩИНЫ ЛЮБОВЬЮ ВЕЩАЮТ- МОЋНЕ ЖЕНЕ ЉУБАВЉУ ЗБОРЕ) koji kao i knjiga govori o znamenitim ženama Rusije i Srbije, a izvodi se na ruskom i srpskom jeziku.

Vladarice, monahinje, slikarke, pesnikinje imuze ovekovečene su rečima najdubljih emocija i potrebe za ljubavlju svekolikog bistvovanja na zemlji. To je poema suštinskog pojma ljubavi, te pokretačke i opravdavajuće sile ne samo života pojedinaca, već i milenijumskog opstanka na našoj planeti, navodi književnica Marković.

Režija i dramatizacija Mirjana Marković, kostim Igor Jagić, a video produkciju AsproArt – Walker Duja, frizure i šminku Frizerski studio IN.

Performans izvode članice Kompanije Balet mladih Anastasija Vujnović, Sofija Radovanović, Anastasija Nikčević, Tijana Drndarević, Anastasija Jovanović, Ana Svorcan i Ana Đerković, a pored njih Isidora Božić, Nikolija Marković, Margarita Vujović, Ekatarina Orlova, Olena Pantelić, Jasna Arbanas, Danijela Stojiljković Savić, Katarina Jovanović i Etno grupa Hram.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.