30. January 2024.

MESTO DOBRE RADNICE

Performans Mesto dobre radnice, će biti izveden 31.01.2024. godine u 17.00 časova u Novom prostoru Instituta za umetničku igru. (Bulevar vojvode Mišića 43A).

 

 

Mesto dobre radnice, čija je tema društvena stvarnost i problematika rada u srpskoj kulturi i obrazovanju danas, okupio je četiri autorke i izvođačice: ekipu čine Milena Minja Bogavac, Frosina Dimovska, Ista Stepanov i Dunja Crnjanski.

 

 

Performans sadrži elemente kabarea, predavanja i tribine, a inicijalna situacija zamišljena je kao sastanak grupe za samopomoć i podršku četiri žene, koje povezuje njihovo radno iskustvo. Sve četiri rade u umetnosti i kulturi. Sve četiri rade (ili su radile) kao nastavnice. U ovom performansu one razmatraju društvenu stvarnost i problematiku rada, u kulturi i obrazovanju, u Srbiji, danas.

 

 

Autorke problematizuju pitanja kakvi nastavnici i kakva nastava su danas potrebni, koja je uloga prosvete u našem društvu danas (kada generacijski jaz broji sve manje godina), koji su dometi uticaja nastave i nastavnika na mlade i kako izaći na kraj sa inertnim mehanizmom školstva, u kom je skoro svaki suštinski pokušaj osavremenjivanja i eksperimenta osuđen na propast.

 

 

S obzirom na to da je performans nastao tokom pandemije, radeći na temama koje se tiču prosvete, autorke se bave i novonastalom problematikom onlajn nastave, kontinuiteta rada, novih modela rada i obaveza nastavnika, učenika i roditelja, kao i mentalnim zdravljem učenika i profesora.

 

Ulaz na performans je slobodan uz prethodnu najavu na mail: katarina.bucic@iui.rs

 

This site is registered on wpml.org as a development site.