14. May 2021.

Letnja škola narodne igre i koreografije – 2021

Institut za umetničku igru iz Beograda organizovaće Letnju školu narodne igre i koreografije u periodu od 2. do 6. jula 2021. godine u Beogradu, na Institutu za umetničku igru.  

Sadržaj Letnje škole narodne igre i koreografije baziran je na originalnom konceptu koji podrazumeva teorijski i praktičan rad na učenju narodnih igara i upoznavanju kompletnog procesa od terenskog zapisa i izvođenja, pripreme za podučavanje, do obrade u formi scenskog dela, odnosno, koreografije narodne igre.

Obrađivaće se oblast Kosovskog Pomoravlja od strane autentičnog poznavaoca tradicionalnih narodnih igara i običaja, Dragana Antića, poreklom iz Kosovske Kamenice.

Predavanja će obuhvatiti praktična i teorijska predavanja o istraživačkom terenskom radu, terminologiji i metodici rada u folklornim ansamblima, obradi narodnih igara, koreografskoj leksiki, prostornoj kompoziciji, koreografskoj kompoziciji i aranžiranju orkestarske muzike za koreografije narodne igre.

Predavači su: prof. dr Anton Andonov (Bugarska), prof. dr Vesna Bajić Stojiljković, Velimir Agovski, Milan Bačkulja, Bojan Dimitrijević i Aleksandar Stepić.

PRIJAVA 

Rok za prijave je 25. jun 2021. godine.

Polaznici Letnje škole dobijaju vrednovan Certifikat Instituta za umetničku igru sa ESPB bodovima. Kotizaciju za Letnju školu u iznosu od 4500 din, potrebno je uplatiti na žiro račun Instituta za umetničku igru najkasnije do 1. jula 2021. godine. Za polaznike van Beograda i Srbije obezbeđen je povoljan smeštaj u Hotelu Jugoslavija.

Primer uplatnice:

 

Više informacija možete da dobijete pozivom telefona studentske službe Instituta za umetničku igru (011) 41 40 421 svakog dana od 09.00 do 17.00 ili putem mail-a: institut.snim@gmail.com

This site is registered on wpml.org as a development site.