04. April 2022.

JORAM KARMI GOSTUJE U INSTITUTU

JORAM KARMI GOSTUJE U INSTITUTU

 

 

Joram Karmi izraelski koreograf i osnivač plesne kompanije Fresco od danas gostuje u Institutu za umetničku igru uz podršku Ambasade Izraela u Srbiji.

Joram Karmi bio je umetnički direktor Festivala Shades of Dance 2012. i 2013. Dobitnik je Rozenblumove nagrade za istaknutog umetnika u oblasti igre (2012). Osvojio je drugu nagradu na Festivalu Shades of Dance za svoj opus Spectrum.

Pored toga što redovno stvara dela za sopstvenu kompaniju, koreografiše za Izraelski festival, Izraelski simfonijski orkestar Rishon LeZion (Pulčinela), Jerusalimski balet (Klara), Izraelski balet, KSU Atlanta i mnoge druge. Godine 2012. kreirao je Point of Origin za plesni projekat Izraelske opere i centra Suzanne Dellal. Predstave koje je koreografisao u Izraelskoj operi su: L’Italiana in Algeri (2021), San letnje noći (2018), Madama Butterfly (2018), Magbet (2016), Dama i prodavac (2015), Schitz (2015). Gostujući je nastavnik na master kursevima širom sveta i sudija na raznim profesionalnim plesnim takmičenjima.

Tokom boravka u Beogradu, pored intezivnih predavanja u Institutu za umetničku igru, Joram Karmi će održati predavanja u Baletskoj školi Lujo Davičo, igračima sa nezavisne scene a paralelno će kreirati solo koreografiju koja će premijerno biti izvedena na drugoj ediciji Festivala Sola u Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu.

 

Fotografija arhiva Fresco Dance company.

This site is registered on wpml.org as a development site.