29. June 2021.

IZVEDENA PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE DEKAMERON

IZVEDENA PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE DEKAMERON

 

Na sceni Teatra Vuk u okviru BELEF festivala sinoć je izvedena premijera plesne predstave Dekameron 2020 u koreografiji Mine Ćirić.

Dekameron 2020 je plesna priča u deset celina. Iskustvo izolacije pretvorili smo u scene individualnih procesa oporavka, sa svim preprekama, neuspesima, bolovima, promenama raspoloženja, i humorom kao odbrambenim mehanizmom. Traženje Boga u izolaciji, bilo kog i bilo kakvog – tako smo artikulisali temu u nekom trenutku procesa rada. Ravnoteža, sposobnost da budeš sam, sposobnost da veruješ drugima, strpljenje u neizvesnoj situaciji, mir uprkos gubitku kontrole – svako je tražio svog Boga/smisao/sebe/svrhu.Neko nije ni znao šta traži dok nije pronašao, ali mu je traženje značilo. Baš kao i likovi čuvenog Dekamerona Đovanija Bokača, okupili smo se da iz nečega nad čime nemamo kontrolu stvorimo dobru priču, navodi autorka i koreografkinja Mina Ćirić.

Predstavu su izvele Mina Ćirić, Isidora Poledica, Natalija Jevtović, Tara Tanović, Tanja Ivanov, Anđela Žugić, Ana Obradović, Jelena Cvetković.

Dekameron 2020 je nastao u okviru master rada Mine Ćirić pod mentorstvom Dijane Milošević na master na Institutu za umetničku igru. U predstavi su korišćene pesme Jelene Stanković (Chorbika), kostim za predstavu je uradio Miloš Janjić, a savetnica koreografkinje je Danka Sekulović.

Projekat je podržan od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Fotografija preuzeta sa portala Trčanje za kulturom.

This site is registered on wpml.org as a development site.