02. April 2023.

IZVEDENA PREDSTAVA VOICES OF NOW

IZVEDENA PREDSTAVA VOICES OF NOW
 
 
Danas je na Institutu za umetničku igru izvedena predstava Voices of Now, koja je podržana od strane američke Ambasade u Beogradu. Predstava je deo Arena Stage Teatra baziranog u Vašingtonu. Publici se obratio dekan Prof. dr Vladimir Tomašević a o predstavi je govorila ataše za kulturu Američke ambasade Holly Zardus.
 
Projekat je nastao u okviru jednonedeljne pozorišne radionice u Zagrebu (decembar 2022.) koju je organizovala Kancelarija za kulturu i medije Američke ambasade u Zagrebu. Uz vođstvo trenera Arena Stage-a, 25 učesnika uzrasta od 18 do 24 godine iz različitih etničkih, socijalno-ekonomskih i verskih grupa stvorili su otvoreni forum o pitanjima kao što su rat u Ukrajini, globalna bezbednost i šta mladi ljudi mogu da urade da izgrade bezbedne i prosperitetne zajednice u regionu. Program naglašava komunikaciju, toleranciju i pronalaženje zajedničkog jezika kroz kreiranje predstave koja će se baviti ovim pitanjima. Primarni cilj projekta je negovanje regionalne stabilnosti, izgradnje tolerancije i podsticanja zdravih zajednica kroz otvorenu i iskrenu komunikaciju i o razlikama i o sličnostima koje stoje izmedju nas. U predstavi učestvuju mladi iz Srbije, Hrvatske i BiH.
 

VON stvara autobiografske predstave i filmove sa ansamblima srednjoškolskih, mladih i odraslih umetnika kako na lokalnom, tako i na međunarodnom nivou.
Voices of Now predstave/filmovi su brzog tempa, kolaborativno napisani, fizički komadi koji postavljaju značajna društvena pitanja relevantna za ansambl umetnika i njihove zajednice. Primarni cilj Voices of now je stvaranje pozitivnih promena unutar zajednica umetnika angažovanjem u dijalogu usmerenom na jedinstveno životno iskustvo svakog člana ansambla.

 
This site is registered on wpml.org as a development site.