26. October 2023.

IZVEDEN GALA KONCERT

IZVEDEN GALA KONCERT

 

Na sceni Teatra Vuk u utorak 24. oktobra s početkom u 20 časova, izveden je Gala koncert Kompanije Balet mladih i studenata Instituta za umetničku igru.

U okviru programa koji su osmislile i pripremile profesori Instituta za umetničku igru Milica Bezmarević, Doc. Mila Stijak, korepetitorke Prof. Ane Spremić uz asistenciju Jovice Begojeva prvaka baleta Narodnog pozorišta i predavača Duetne igre, publika je imala priliku da pogleda odlomke iz:

BAJADERE
Nikija: Una Stepanović
Gamzatti: Ana Đeković
Solor: Filip Stanić i Jovica Begojev
Pas d’action: Ana Svorcan, Anja Milenković, Iva Kostić, Ana Teslić
Andrijana Marin, Lana Prodanović, Tea Manojlović, Maša Travica, Iva Nikolovski, Ana Vučković
Senke: Feodora Grujić, Tijana Drndarević, Emma Keyes

KONJIĆ GRBONJIĆA
Meduze: Ana Teslić, Zara Purić, Sanja Dragić
Perle: Lana Prodanović, Iva Nikolovski
Freske: Anja Milenković, Ana Đeković, Ana Svorcan, Sonja Bošković

ESMERALDE
Mali pas de quatre: Manja Marković, Dunja Jovanović, Tamara Mićović, Andrijana Marin, Tea Manojlović, Allegra Pantelić
Varijacija Esmeralde I čin: Emma Keyes
Varijacija Esmeralde III čin: Tijana Drndarević
Veliki pas de quatre: Ana Svorcan, Sonja Bošković, Ana Đeković, Anja Milenković

Gala koncertu su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i Milorad Vukobratović Direktor Baletske škole Dimitrije Parlić i profesorka klasičnog baleta Svetlana Vučinić Stojić, Zora Bokšan Tarundžić rediteljka, Irena Krešić baletski kritičar, Tanja Rapp PR Madlenianum opere i teatra, Žorž Draušnik scenograf i muzičar…

Realizacija Gala koncerta je podržana od strane Kancelarije za mlade Grada Beograda za projekat Program usavršavanja mladih u oblasti klasičnog baleta i savremene igre.

Plesna Kompanija Balet mladih je osnovana 2019. godine u okviru Instituta za umetničku igru s ciljem edukacije i promocije učenika osnovnih i srednjih škola na području Beograda i Srbije.
Kompaniju vode prva solistkinja baleta Narodnog pozorišta Milica Bezmarević i Doc. Mila Stijak profesorke Instituta za umetničku igru u saradnji sa gostujućim pedagozima te institucije. Korepetitor kompanije Balet mladih je Ana Spremić. Plan rada kompanije je izvođenje redovnog repertoarskog programa koji se sastoji od Gala koncerata, baletskih svita, jednočinskih baleta, celovečernjih baletskih predstava i izvornih koreografija klasičnog nasleđa. Rad kompanije je usmeren na pripremu polaznika za budući profesionalni rad u ansamblu.
Balet mladih je realizovao veliki broj koncerata u okviru programa Narodnog pozorišta i Teatra Vuk u okviru kojih su se predstavili učenici osnovnih i srednjih baletskih škola.

Belkisa Beka Abdulovic

This site is registered on wpml.org as a development site.