01. May 2022.

IZVEDEN GALA KONCERT PRAZNIK IGRE

IZVEDEN GALA KONCERT PRAZNIK IGRE

 

Povodom Svetskog dana igre koji se širom sveta tradicionalono obeležava 29. aprila na Velikoj sceni Madlenianum opere i teatra izveden je Gala koncert Praznik igre posvećen plesu, radosti stvaranja igre kao i svim ljubiteljima pokreta u izvođenju studenata Instituta za umetničku igru i Kompanije Balet mladih.

 

Dekan Prof. dr Vladimir Tomašević i Nj.E. Ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji Basel Salah, čitanjem svetske poslanice Kang Sue-jin balerine i direktorke Nacionalnog baleta Koreje povodom Međunarodnog dana igre svečano su otvorili koncert.

 

Koncert je otvoren poznatim valcerom Čajkovskog iz baleta Uspavana lepotica, a izvedene su varijacija Rajmonde iz baleta Rajmonda, Španska igra iz baleta Labudovo jezero, Pas de trois Odalisques iz baleta Korsar u koreografiji balet majstora, pedagoga i koreografa Amalije Mindrutiu.

 

U drugom delu koncerta je biti izveden drugi čin iz baleta Labudovo jezero Petra Iljiča Čajkovskog. U glavnim ulogama su nastupili Nastasja Ivetić kao Odeta (studentkinja II godine osnovnih studija Instituta za umetničku igru), Ahmed Yehia kao princ Zigfrid, a ulogu zlog čarobnjaka Rotbarta igrao je Ognjen Vučinić (profesor savremene igre na Institutu za umetničku igru).

 

Koncertu su prisustvovale direktorke Baletske škole Lujo Davičo Prof. Iva Bojović Petković i Baletske škole Novi Sad Sanja Vučurević, dramska spisateljica i rediteljka Zora Bokšan Tanurdžić, direktorka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu Maja Kolarić, direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković kao i brojni gosti.

 

Projekat se realizuje kroz program usavršavanja mladih iz oblasti klasičnog baleta i umetničke igre koji je podržan od strane Kancelarije za mlade grada Beograda.

 

Institut za umetničku igru čestita svim igračicama, igračima, poslenicima u umetničkoj igri i publici Svetski dan igre.

 

Fotografija Dušan Milenković

This site is registered on wpml.org as a development site.