04. April 2022.

IZLOŽBA JEDAN MINUT ZAUVEK

IZLOŽBA JEDAN MINUT ZAUVEK
 
 
Na poziv direktorke Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, studenti Instituta za umetničku igru biće deo izložbe pod nazivom Jedan minut zauvek austrijskog umetnika Ervina Vurma.
 
Izložba će biti otvorena 7. aprila, a studenti će učestvovati u performansu do 9. avgusta kada se izložba završava.
 
Sem pomenutih jednominutnih skulptura (One Minute Sculptures) na izložbi su predstavljeni i drugi ikonični radovi autora kao što su Uzana kuća (Narrow House), Debeli automobil (Fat Car), Debela kuća (Fat House), apstraktne i performativne skulpture ali i svi oni prateći mediji u kojima umetnik kontinuirano radi i koji čine neizostavan deo njegovog umetničkog rečnika, kao što su fotografije, video-radovi, performansi, crteži i slike, kao i značajna nova produkcija.
 
Vurm je posebno za izložbu u Beogradu izveo novu seriju svojih performativnih skulptura u glini, prema modelima najznačajnijih građevina koje pripadaju jugoslovenskom modernističkom nasleđu Beograda. S tim u vezi ova sveobuhvatna izložba, zamišljena po koncepciji kao introspektivna pre nego retrospektivna, teži da prikaže bogat i raznoliki umetnički opus Ervina Vurma, kao i raznorodnost medija u kojima umetnik stvara i koje neprestano paralelno razvija i istražuje.
 
 
Kustosi izložbe Marijana Kolarić i Žerom Sans.
This site is registered on wpml.org as a development site.