02. April 2024.

IZLOŽBA "IGRA"

Mladi profesionalni igrači i umetnici prve i druge godine master studija sa smera Umetnička igra na Institutu za umetničku igru, kroz istraživanje i eksperimentisanje igrom su na vizuelan način realizovali kreativne umetničke radove. Njihova dela istražuju dinamiku, ritam, izražajnost i geometriju karakterističnim za igru i za vizuelno umetničko delo, predstavljajući spoj pokreta i slike na vrlo inspirativan način.
Kroz medije kao što su crtež, štampa, otisci i fotografije, ovi umetnici – igrači su preneli i sačuvali pokret, beležeći ga u momentima njegove lepote i snage. Njihova istraživanja su ih vodila ka dubljem razumevanju složenosti ljudskog tela, dinamike pokreta i emocionalne dubine, istražujući kako ove elemente preneti i istaći kroz vizuelne medije.

 

Ovo iskustvo predstavlja jednu novu dimenziju u njihovom umetničkom delovanju, otvarajući vrata ka novim idejama, tehnikama i izražajnim mogućnostima. Kroz ove procese, ovi mladi umetnici – igrači su stekli ne samo veštine i znanja u vezi sa plesom i vizuelnom umetnošću, već su takođe proširili svoje shvatanje umetnosti kao takve, otkrivajući nove načine kako da prenesu svoje ideje i emocije publici.

 

 

Prof. Dušica Pejić
Istraživanje proširenih vizuelnih medija

 

Izložba radova studenata prve i druge godine master studija sa smera Umetnička igra na Institutu za umetničku igru će biti izložena u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra do 09. aprila 2024. godine.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.