31. October 2021.

Institut za umetničku igru na Evropskom baletskom festivalu Grand Assemblé

Institut za umetničku igru na Evropskom baletskom festivalu Grand Assemblé

 

Institut za umetničku igru će 31. oktobra 2021. učestvovati u online predstavljanju na 7. Evropskom baletskom festivalu Grand Ansamble u Klužu (Rumunija) na kome će se predstaviti sve najznačanije evropske akademije u oblasti umetničke igre. 

U predstavljanju učestvuju studenti Instituta za umetničku igru, članovi kompanije Balet Mladih i član ansambla Narodnog pozorista u Beogradu.

Baletski čas će voditi Prof. Amalia Mindutriu (Rumunija), gostujući profesor Instituta i rukovodilac kompanije Balet Mladih, uz asistenciju Doc. Mile Stijak i korepeticiju Doc. Ane Spremić. Video će snimati Prof. Nemanja Maraš uz asistenciju Teodore Živković.

Konferencija na temu Learning-Performing-Teaching Ballet održaće se putem zoom aplikacije u nedelju 31. Oktobra 2021. u 18.00 časova koja može da se prati na platformi festivala Grand Assemblé.

U izvođenju učestvuju: Ksenija Sinđić, Danijela Simić, Una Stepanović, Sonja Milovanov, Luka Pejčinović, Lazar Tirić, Senja Stanić, Vladimir Sekulić, Sofija Radovanović, Anastasija Vujnović, Ana Svorcan, Tijana Drndarević i Gabriele De Fazio član ansambla Narodnog pozorista u Beogradu.

Video obraćanja gostujuće profesorke Amalije Mindutriu možete videti OVDE.

Video prezentaciju studenata Instituta za umetničku igru, članova kompanije Balet Mladih i člana ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu možete videti OVDE.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.