12. December 2021.

INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU NA DUBAI EXPO 2020

INSTITUT ZA UMETNIČKU IGRU NA DUBAI EXPO 2020

 

Na poziv Privredne komore Srbije u saradnji sa Vladom Republike Srbije, delegacija Instituta za umetničku igru i Fakulteta za inženjerski menadžment od 10. do 18. decembra 2021. gostuje na EXPO 2020 DUBAI u okviru četvrte tematske nedelje Znanje i učenje.

Delegaciju čine Prof. dr Vladimir Tomašević, dekan; Prof. dr Snežana Arnautović Stjepanović, prodekan za nastavu Instituta; Prof. dr Tatjana Ilić – Kosanović, prodekan za naučno – istraživački rad, Prof. dr Srđan Tomić, prodekan za nastavu Fakulteta za inženjerski menadžment, Prof. dr Katarina Štrbac, Šef katedere za bezbednost i Jelena Rajković asistent.

Profesorima Instituta za umetničku igru i Fakulteta za inženjerski menadžment posetom Biznis habu Srbije se obratio Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić i poželeo puno uspeha u radu.

U toku nedelje posvećene obrazovanju, profesori će predstaviti programe osnovnih, master i doktorskih studija Umetnička igra i Fakulteta za inženjerski menadžment, a svakodnevno će razgovarati i sa kandidatima za upis na doktorske studije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Profesori će tokom boravka učestvovati na brojnim konferencijama i edukativnim programima koje će biti organizovane na EXPO 2020.

Zbog pandemije korona virusa, Svetska izložba Expo 2020 Dubai se umesto planirane 2020. i 2021. godine, održava u Dubaiju od oktobra 2021. do marta 2022. godine.

U pitanju je prva Svetska izložba ikada organizovana u arapskom svetu, na području Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije (MEASA region). Kroz temu Povezivanje umova, stvaranje budućnosti i tematske celine Mogućnost, Mobilnost i Održivost, manifestacija teži da predstavi najbolje primere saradnje i inovacije iz celog sveta.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.