21. February 2022.

GOSTUJUĆA PREDAVANJA BRANKA MILISKOVIĆA

GOSTUJUĆA PREDAVANJA BRANKA MILISKOVIĆA

 

Gostujuća predavanja Branka Miliskovića održaće se na Institutu za umetničku igru od 21. do 23. februrara sa studentima master i doktorskih studija.

 

Branko Milisković (1982, Beograd) studirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mrđana Bajića. BFA studije nastavio je kao stipendista Vlade Holandije na Royal Academy of Art u Hagu i diplomirao na Odseku za 3D umetnost 2009. godine. Master diplomu je stekao na Hochschule für Bildende Künste u Hamburgu u klasi profesorke Jeanne Faust na Odseku za proširene medije 2012. godine. Član je ULUS-a od 2018. godine.

Branko Milisković posvećen je živom performansu, monooperi, kabareu, fotografiji, zvuku i filmu. Svoje performanse izvodio je na prestižnim internacionalnim i domaćim festivalima, izložbama i umetničkim rezidencijama među kojima su Reims Scenes d’Europe 2015, Rems, Francuska; CSW/CoCA, Torun, Poljska; G12HUB, Beograd, Srbija; solo produkcije: Kampnagel, Hamburg, Nemačka; Les Halles de Schaerbeek, Brisel, Belgija; Holandski filmski Festival, Utreht i TENT Roterdam; Netherlands Media Art Institute, Amsterdam, Holandija; CIRCA art actuel, Montreal, Kanada; Live Art Development Agency, London, Velika Britanija; YFV, Sijetl, The Tank, Njujork, SAD; 57. Oktobarski salon, Beograd, Podroom galerija, Kulturni centar Beograda, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Srbija; Treći program Hrvatskog radija, Zagreb…

Njegov rad uvršten je u knjigama ‘Performance Art in Eastern Europe since 1960’, Dr. Amy Bryzgel i ‘Situating Populist Politics: Arts & Media Nexus’, Milena Dragićević-Šešić i Mirjana Nikolić.

 

www.brankomiliskovic.wordpress.com

 

Fotografija Danilo Mataruga

 

This site is registered on wpml.org as a development site.