19. March 2024.

GOSTOVANJE PROFESORA INSTITUTA U KINI

Umetnička organizacija Kulturni element nastavlja svoju misiju promocije i prezentacije srpske kulture u inostranstvu.

 

U srpskom kulturnom centru u Pekingu u Kini pre dva dana održana je koncert predstava Pisma streljanih, u režiji profesora Instituta za umetničku igru Tadije Miletića a uz učešće naše profesorke Ane Spremić.

 

U ovoj predstavi ratne tematike, u kojoj se publika susreće sa poslednjim oproštajnim pismima rodoljuba koji će tokom Drugog svetskog rata tragično izgubiti život nastupaju Nikola Štrbac kao zatvorenik, a takođe naš profesor Ana Spremić nastupa sa koleginicom Dinom Miletić u dvojakoj ulozi zatvorenica i muzičkih izvođača. Pored njih učestvuju i Branko Živković kao nemački oficir, uz umetničku saradnju Dejana Stojanovića. Kroz modernu interpretaciju i 3D mapiranje logorske sobe, u punoj sali Kulturnog centra predstava je sa velikim uspehom prezentovala kineskoj publici tužne sudbine ljudi koji su se u poslednjim trenucima obratili najdražima, ocu, majci, sinu, uz pozdrav i poslednje poruke.

 

Delegacija Kulturnog elementa je tokom ove posete zvanično posetila i Nacionalni muzej Kine kao i čuveni Zabranjeni grad.

Projekat je ostvaren uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.